Ανθρωπιστική βοήθεια με το…λογότυπο του Ισλαμικού Κράτους (ΦΩΤΟ)

Διαβάστε επίσης

Το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών ανακοίνωσε ότι «ανησυχεί βαθύτατα» από τη δημοσιοποίηση φωτογραφιών οι οποίες δείχνουν τον λογότυπο του Ισλαμικού Κράτους σε πακέτα με τρόφιμα που διανέμονται στη Συρία.

Φωτογραφίες που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν τα χάρτινα κουτιά με την ανθρωπιστική βοήθεια του ΟΗΕ να έχουν ετικέτες με το λογότυπο «Ισλαμικό Κράτος στη Συρία» κολλημένες πάνω από το αντίστοιχο λογότυπο των Ηνωμένων Εθνών. «Το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα καταδικάζει τη χειραγώγηση της διανομής της επισιτιστικής βοήθειας στο εσωτερικό της Συρίας», δήλωσε ο Μοχαμάντ Χάντι συντονιστής της περιφερειακής υπηρεσίας του ΠΕΠ σε ανακοίνωσή του. Ο οργανισμός προσπαθεί να επιβεβαιώσει την αυθεντικότητα αυτών των εικόνων, πρόσθεσε ο ίδιος.

Οι φωτογραφίες φαίνεται να έχουν ληφθεί στο χωριό Ντέιρ Χαφρ, περίπου 50 χιλιόμετρα από το Χαλέπι όπου το Επισιτιστικό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών τον περασμένο Αύγουστο παρέδωσε ποσότητες τροφίμων στο πλαίσιο ενός μηνιαίου προγράμματος επισιτισμού 8.500 ανθρώπων.

isis1

isis2

Παλαιότερα άρθρα: