Αντικαγκελάριος Γερμανίας: «Η Ευρώπη κινδυνεύει να χάσει την αξιοπρέπειά της»

Διαβάστε επίσης

Η Ευρωπαϊκή Ένωση φαίνεται να βρίσκεται σε μία «πάρα πολύ αμήχανη και δυσάρεστη» θέση με στη διαχείριση της μεταναστευτικής κρίσης, δήλωσε ο αντικαγκελάριος και υπουργός οικονομικών της Γερμανίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Ο κ. Γκάμπριελ ανέφερε ότι ορισμένες χώρες αποφάσισαν να συμμετάσχουν ενεργά στο σχέδιο αντιμετώπισης της κρίσης μόνο όταν απέκτησαν υλικό κέρδος και δεν ενεπλάκησαν κατά τη διάρκεια δύσκολων εποχών.
Οι παραπάνω δηλώσεις έγιναν σε δημοσιογράφους στην Κολονία, ενώ προχθές η καγκελάριος της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ, δήλωνε ότι ακόμη και η ζώνη του Σένκγεν θα τεθεί υπό αμφισβήτηση αν δεν συμφωνήσουν τα κράτη μέλη της ΕΕ σε μία δίκαιη κατανομή των προσφύγων.

Αναφερόμενος σε αυτές της δηλώσεις ο Γκάμπριελ τόνισε ότι θα πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό πλήγμα για την Ευρωπαική Ένωση. Μιλώντας στην εφημερίδα WestDeutsche Allgemeine Zeitung, δήλωσε ότι «Το να εγκαταλείψουμε τα ανοιχτά σύνορα θα αποτελούσε ένα γιγαντιαίο βήμα προς τα πίσω στην ιστορία της Ευρώπης» και κατέληξε ότι η Ευρώπη πλέον «κινδυνεύει να χάσει την αξιοπρέπειά της».

Παλαιότερα άρθρα: