Απαγόρευσαν το Game of Thrones στις στρατιωτικές σχολές της Τουρκίας

Διαβάστε επίσης

Τι κι αν έχει εκατομμύρια fans σε όλο τον κόσμο, η επιτυχία του Game of Thrones φαίνεται πως δεν συγκινεί τους υπευθύνους των στρατιωτικών σχολών της Τουρκίας, οι οποίοι απαγόρευσαν την προβολή της!

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Hurriyet, αυτό έγινε για την… «προστασία» των σπουδαστών από το περιεχόμενο της πολεμικής αυτής σειράς.

Τι ήταν αυτό που έκανε τους ανώτατους στρατιωτικούς να απαγορεύσουν μια πολεμική σειρά από μια στρατιωτική ακαδημία; Σεξουαλική εκμετάλλευση, πορνογραφία, επιδειξιομανία, κακοποίηση, παρενόχληση είναι μερικά μόνο από όσα… «κακά» εντόπισαν στην δημοφιλέστατη σειρά.

Την ίδια ώρα, το διδακτικό πρόγραμμα εμπλουτίζεται με μια σειρά ισλαμικών μαθημάτων, που επικεντρώνονται στην «βασική θρησκευτική εκπαίδευση, στο Κοράνι και στην ζωή του προφήτη Μωάμεθ».

Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που το Game of Thrones γίνεται θέμα στις στρατιωτικές σχολές της Τουρκίας. Το 2012 τέσσερις καθηγητές της σχολής του Μαλτεπέ που προέβαλαν επεισόδια της σειράς στους σπουδαστές για να «βελτιώσουν τα αγγλικά τους», απολύθηκαν με συνοπτικές διαδικασίες.

Παλαιότερα άρθρα: