Απαγορεύονται οι συναθροίσεις άνω των 10 ατόμων – Ανακοινώσεις εντός της ημέρας

Διαβάστε επίσης

Εντός της ημέρας αναμένεται να ανακοινωθεί απαγόρευση των συναθροίσεων άνω ενός συγκεκριμένου ορίου ατόμων, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, όπως ανακοίνωσε, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Alpha, ο Στέλιος Πέτσας.

Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ένα από τα μέτρα που αναμένεται να εξαγγελθούν σήμερα από την κυβέρνηση είναι και η απαγόρευση των συναθροίσεων πάνω από 10 άτομα περίπου.

“Σήμερα θα προχωρήσουμε ένα βήμα ακόμη, με την απαγόρευση των συναθροίσεων πάνω από έναν αριθμό ατόμων. Κι αυτό θα γίνει δυστυχώς, γιατί ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού υπακούει στη σύσταση του “Μένουμε σπίτι”, όμως δεν το κάνουν όλοι, κι αυτό είναι πολύ επικίνδυνο”, είπε χαρακτηριστικά ο Στέλιος Πέτσας.

“Πρέπει να δείξουν όλοι υπευθυνότητα. Και η υπευθυνότητα έρχεται και με την ατομική ευθύνη, αλλά και με τη συλλογική ωριμότητα”, τόνισε εν συνεχεία.

Οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν μέχρι το βράδυ.

Γεραπετρίτης: Έσχατο σενάριο η απαγόρευση της κυκλοφορίας

Ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, μιλώντας στην πρωινλη εκπομπή του ΑΝΤ1, σημείωσε ότι η κυβέρνηση έχει καταρτίσει σχέδιο με στόχο την κλιμάκωση των μέτρων αναλόγως την πορεία του κορονοϊού.

Παράλληλα κατέστησε σαφές ότι ο περιορισμός στην κυκλοφορία θα είναι το έσχατο σενάριο, το οποίο όμως εάν χρειαστεί θα εφαρμοστεί. Αυτή τη στιγμή δεν βρισκόμαστε εκεί, ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας και αυτό γιατί η κυβέρνηση πήρε έγκαιρα μέτρα.

Επιπλέον σημείωσε πως υπάρχει και μεγάλη προσωπική ευθύνη για την τήρηση των μέτρων και θα υπάρξουν κυρώσεις για αυτούς που φέρονται αντικοινωνικά και παραβιάζουν τα μέτρα που έχουν ληφθεί, ενώ τόνισε ότι σε περίπτωση κλιμάκωσης των μέτρων θα υπάρξουν και διοικητικές κυρώσεις.

Tags