Απαιτείται ανασύνταξη της κεντροδεξιάς

Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Γιάννης Νικήτας

Έχουμε την εντύπωση ότι η Νέα Δημοκρατία έχει ολοκληρώσει τον κύκλο της. Εκτιμούμε πως έχει έρθει η ώρα για τη δημιουργία ενός νέου κεντροδεξιού φιλοευρωπαϊκού κόμματος στα πρότυπα των αντιστοίχων κομμάτων Γαλλίας, Γερμανίας και Ηνωμένου Βασιλείου. Χρειάζονται νέα στελέχη άφθαρτα από τις υγιείς παραγωγικές δυνάμεις της κοινωνίας μας που ουδεμία σχέση θα έχουν με το μεταπολιτευτικό κομματικό “κράτος”. Όπως το 1974 ιδρύθηκε η Νέα Δημοκρατία στις βάσεις της Εθνικής Ριζοσπαστικής Ένωσης έτσι και σήμερα χρειαζόμαστε κάτι καινούργιο.

Η Νέα Δημοκρατία έχει ταυτιστεί με σκάνδαλα, πελατειακές σχέσεις, μνημόνια, πολλούς φόρους, άδικη οικονομική πολιτική. Έχει έρθει το πλήρωμα του χρόνου για την επανασύσταση της κεντροδεξιάς. Η Νέα Δημοκρατία οφείλει στην ιστορία της να αποτελέσει τη ναυαρχίδα των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων που θα διασφαλίσουν την παραμονή της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ευρωζώνη ειδικότερα.

Όμως το παλιό πέθανε. Για λόγους μάρκετινγκ και brand name η Νέα Δημοκρατία καλό είναι να περάσει στην ιστορία. Η παραίτηση Σαμαρά ήταν μια καλή αρχή ώστε νέα στελέχη και προπαντός άφθαρτα να περάσουν μπροστά και να αναλάβουν θέσεις ευθύνης.

Παλαιότερα άρθρα: