Απάντηση της Περιφέρειας Αττικής για τα antivirus των 26.000 Ευρώ

Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Γιάννης Κουτρουμπής

Ακολουθεί η απάντηση της Περιφέρειας Αττικής σχετικά με προηγούμενο άρθρο:

«Με αφορμή δημοσίευμα στην ιστοσελίδα σας με τίτλο «Περιφέρεια Αττικής: 26.000 για antivirus στους υπολογιστές», αναφορικά με την έγκριση σκοπιμότητας και τη διάθεση πίστωσης 25.600 ευρώ για την απόκτηση αδειών antivirus ακολουθούν τα εξής στοιχεία για να λέμε πράγματι τα πράγματα με το όνομά τους:

1.Ο αριθμός των απαιτούμενων αδειών ανέρχεται στις 2.000, αριθμός που ενδεχομένως και να υπολείπεται του συνολικού αριθμού υπολογιστών και εξυπηρετητών της Περιφέρειας Αττικής.
2.Ο χρόνος διάρκειας της κάθε άδειας που ζητείται είναι διετής και όχι μονοετής.
3.Με βάση τα παραπάνω το προϋπολογιζόμενο κόστος για κάθε μεμονωμένη άδεια ανέρχεται στα 6,4 ευρώ το χρόνο (χωρίς ΦΠΑ).

Έχοντας πλέον πει “τα πράγματα με το όνομά τους”, το κατά πόσον το κόστος είναι εύλογο ή υπέρογκο, είναι στην κρίση των πολιτών. Όπως στην κρίση των πολιτών είναι αν τέτοιου είδους δημοσιεύματα έχουν να κάνουν απλώς με άγνοια ή με ηθελημένη παραπληροφόρηση.»

Σχόλιο του αρθρογράφου: Καταρχήν θα πρέπει να ευχαριστήσω την Περιφέρεια Αττικής για την άμεση απάντηση της στα ερωτήματα σχετικά με το προς συζήτηση θέμα ημερήσιας διατάξεως του Περιφερειακού Συμβουλίου. Δεύτερον μέσω της απάντησης αυτής τα ερωτήματα που είχα παραθέσει σε προηγούμενο άρθρο μου έχουν πλέον απαντηθεί με απόλυτη σαφήνεια και καθαρότητα.

Όντως το ποσό είναι λογικό για τόσους υπολογιστές, πρόκειται για μια πολύ καλή συμφωνία. Τέλος, θα ήθελα να προσθέσω πως σίγουρα το προηγούμενο άρθρο δεν ήταν για ηθελημένη παραπληροφόρηση όπως γράφει η απάντηση, αλλά κάποια ερωτήματα που μου δημιουργήθηκαν όταν είδα την ημερήσια διάταξη και ήταν αρκετά καλό που μου απάντησε η Περιφέρεια για τις απορίες μου περί του θέματος.

Παλαιότερα άρθρα: