Απανωτές εξεγέρσεις μεταναστών στη Λέσβο (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαβάστε επίσης
Έκρυθμη παραμένει η κατάσταση στη Λέσβο, όπου οι μετανάστες προχωρούν σε απανωτές εξεγέρσεις, ζητώντας επίμονα την άμεση καταγραφή και αποχώρησή τους από το νησί.

Σήμερα λίγο μετά τις 17:30 στον πρόχειρο καταυλισμό μεταναστών στον Καρά Τεπέ στη Μυτιλήνη περίπου 3.000 μετανάστες, σύμφωνα με το lesvospost, μπλόκαραν ξανά τον κεντρικό δρόμο που οδηγεί από την πόλη της Μυτιλήνης στην ανατολική και βόρεια πλευρά του νησιού, αντιδρώντας στην έλλειψη τουαλετών και στην παρατεταμένη κράτησή τους στο νησί.

Αυτό που σταθερά ζητούν από τις ελληνικές Αρχές οι μετανάστες, κυρίως από το Αφγανιστάν και το Πακιστάν, είναι να πάρουν άμεσα το υπηρεσιακό σημείωμα που θα τους επιτρέψει να πάρουν το καράβι για Πειραιά.

Η μια διμοιρία των ΜΑΤ που πλέον έχει εγκατασταθεί μόνιμα στην περιοχή του Καρα Τεπε προσπάθησε να τους διώξει ξανά μέσα στον καταυλισμό αλλά οι μετανάστες κυρίως νεαρής ηλικίας πετούσαν πέτρες και ό,τι άλλο αντικείμενο έβρισκαν μπροστά τους.

Για λίγη ώρα η περιοχή γύρω από τον καταυλισμό μετατράπηκε σε ρινγκ με τα ΜΑΤ και τους μετανάστες να συγκρούονται σώμα με σώμαΕνώ για αρκετή ώρα υπήρξε μεγάλο κυκλοφοριακό πρόβλημα με τους αγανακτισμένους πλέον οδηγούς να έχουν φτάσει στα όρια τους και τα νευρά να τους οδηγούν σε ακραίες καταστάσεις καθώς υπήρξαν αυτοκίνητα με μεγάλη ταχύτητα που προσπαθούσαν να σπάσουν το πλήθος των μεταναστών.

Τελικά με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων η κατάσταση ηρέμησε και η ασφάλεια κατέγραψε και έδωσε επί τόπου τα υπηρεσιακά σημειώματα σε αυτούς που τον δικαιούταν, με σκοπό να φύγουν από το νησί της Λέσβου…

Παλαιότερα άρθρα: