Απάτη η πρόσκληση για φωνητική επικοινωνία με το WhatsApp

Διαβάστε επίσης

Αυξάνονται οι αναφορές για μια απάτη που απειλεί τους χρήστες τής, ιδιαίτερα δημοφιλούς μεταξύ νέων, εφαρμογής WhatsApp, εν αναμονή της διάθεσης μιας νέας λειτουργίας του app.

Η υπηρεσία έκανε δοκιμές φωνητικών κλήσεων από το app στην Ινδία τον Φεβρουάριο με περιορισμένο αριθμό χρηστών, για περιορισμένο χρόνο και κατόπιν πρόσκλησης.

Οι χρήστες που συμμετείχαν έπρεπε να καλέσουν τους φίλους τους (που επίσης χρησιμοποιούν το WhatsApp), ενεργοποιώντας έτσι την δυνατότητα φωνητικής επικοινωνίας.

Ο αποδέκτης της κλήσης δεν χρειαζόταν να κάνει οτιδήποτε άλλο για να ενεργοποιήσει την δυνατότητα. Πάντως, η εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει την δυνατότητα διεξαγωγής φωνητικών κλήσεων με το WhatsApp, για το ευρύ κοινό.

Εντούτοις, την ανυπομονησία των χρηστών του WhatsApp φαίνεται ότι εκμεταλλεύτηκαν άγνωστοι οι οποίοι κατάφεραν να διανείμουν ψευδή μηνύματα με τα οποία προσκαλούν τους αποδέκτες τους να δοκιμάσουν την δυνατότητα διεξαγωγής κλήσεων από το κινητό μέσω VoIP. Αντ’ αυτού όμως, κατορθώνουν να γεμίσουν τα τηλέφωνα που ανταποκρίνονται στην πρόσκληση με επικίνδυνο, όπως χαρακτηρίζεται, malware.

Οι χρήστες που θα κάνουν κλικ για να αποδεχτούν την πρόσκληση παραπέμπονται σε έναν δικτυακό τόπο όπου καλούνται να συμμετέχουν σε μια έρευνα, δήθεν από την εταιρεία, κατεβάζουν λογισμικό που μπορεί να αποδειχτεί επικίνδυνο, γράφει ο ηλεκτρονικός Τύπος στην Ινδία.

Παλαιότερα άρθρα: