Απειλείται το προξενείο των ΗΠΑ στην Κωνσταντινούπολη

Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Οι ΗΠΑ κάλεσαν όλους του αμερικανούς πολίτες που βρίσκονται στην Κωνσταντινούπολη να μη χρησιμοποιήσουν χθες τις εγκαταστάσεις του αμερικανικού προξενείου, ενόψη κινδύνου για τρομοκρατικό χτύπημα.

“Εξαιτίας πληροφοριών για επικείμενη απειλή κατά της ασφάλειας του κτιρίου των προξενείου, το γενικό προξενείο της Κωνσταντινούπολης συμβουλεύει όλους τους αμερικανούς πολίτες να αποφύγουν σήμερα το προξενείο”, αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο διπλωματικής ασφάλειας.

“Ζητούμε από τους Αμερικανούς να διατηρήσουν υψηλό επίπεδο επιφυλακής, να πληροφορούνται για τα τοπικά γεγονότα και να λαμβάνουν τα προσήκοντα μέτρα για την ενίσχυση της προσωπικής τους ασφάλειας”, αναφέρεται στην ανακοίνωση της υπηρεσίας του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Είναι γεγονός ότι η τρομουστερία αλλά και οι υπαρκτοί κίνδυνοι για χτυπήματα δεν θα σταματήσουν, θα εξαπλώνονται και θα αλληλοτροφοδοτούνται. Με αυτό τον τρόπο θα αρχίσουν οι ισλαμιστές που βρίσκονται σε κράτη-αντίπαλους του ISIS να απειλούν με χτυπήματα, κάτι που πρακτικά θα φέρει τον Συριακό πόλεμο και σε αυτές τις χώρες. Ίσως τελικά ο πόλεμος να είναι ήδη παγκόσμιος και να μην το έχουμε συνειδητοποιήσει. Και μάλιστα με τα περισσότερα μέτωπα να αποτελούν ασύμμετρες και μη προβλέψιμες απειλές.

Παλαιότερα άρθρα: