Απέκτησε με 12 δολάρια τo Google.com για… 1 λεπτό!

Διαβάστε επίσης

Δεν πίστευε στα μάτια του ένας πρώην υπάλληλος της Google, όταν είδε στην υπηρεσία κατοχύρωσης ονομάτων και ηλεκτρονικών διευθύνσεων Google Domains να είναι διαθέσιμο το Google.com το domain του γνωστού τεχνολογικού κολοσσού που κοστίζει δισεκατομμύρια δολάρια!

Ο πρώην υπάλληλος της Google, Sanmay Ved, δεν έχασε την ευκαιρία και κατοχύρωσε το domain, καταβάλλοντας το… αστείο αντίτιμο των 12 δολαρίων.

Μια συναλλαγή που το σύστημα αποδέχτηκε. Σε λίγα δευτερόλεπτα, ο Ved, μην μπορώντας να πιστέψει ότι δεν επρόκειτο περί λάθους του συστήματος, απέκτησε δικαιώματα διαχειριστή ολόκληρου του Google.com και άρχισε να λαμβάνει χιλιάδες email με εμπιστευτικές πληροφορίες για την εταιρεία, τραβώντας ασταμάτητα φωτογραφίες την οθόνη του.

Ο Ved έστειλε απευθείας όλες τις πληροφορίες και τα emails που έλαβε, στους διαχειριστές της Google, οι οποίοι έσπευσαν να διορθώσουν εσωτερικά την αμέλειά τους, αποκτώντας και πάλι την κυριότητα του Google.com, μέσα σε ένα λεπτό.

“Μπορώ να υπερηφανεύομαι ότι υπήρξα ιδιοκτήτης του Google.com για ένα ολόκληρο λεπτό” αναφέρει ο Ved στο post του στο LinkedIn, όπου περιγράφει την εμπειρία του.

Παλαιότερα άρθρα: