Απέλαση αμερικανικού ροκ συγκροτήματος απο τη Ρωσία

Διαβάστε επίσης

Στα… σπίτια τους έστειλαν οι ρωσικές αρχές τα μέλη του αμερικανικού ροκ συγκροτήματος Bloodhound Gang, που επρόκειτο να εμφανιστεί σε φεστιβάλ στην Ρωσία, όταν κατά την διάρκεια συναυλίας που προηγήθηκε, ο μπασίστας του γκρουπ είχε την…φαεινή έμπνευση να χώσει στο παντελόνι του, την ρωσική σημαία!

Η ατυχής έμπνευση του μπασίστα των Bloodhound Gang, Τζάρεντ Χέισελχοφ, αποτυπώθηκε σε ερασιτεχνικό βίντεο που τραβήχτηκε κατά την διάρκεια συναυλίας στην Οδησσό της Ουκρανίας, στις 31 Ιουλίου. Ο μπασίστας αρπάζει την ρωσική σημαία και απευθυνόμενος στο κοινό λέει αστειευόμενος: «μην το πείτε στον Πούτιν!».

Στην συνέχεια χώνει την σημαία μέσα στο παντελόνι του, την βγάζει από…πίσω και την πετά στο κοινό.

Ο υπουργός Πολιτισμού της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Μεντίνσκι, αποκάλεσε «ηλίθιους» τα μέλη του συγκροτήματος και φρόντισε να ακυρωθεί η προγραμματισμένη τους εμφάνισή σε φεστιβάλ που διεξάγεται την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου, στην περιοχή Κρασνοντάρ, στα νότια της Ρωσίας.

«Μίλησα με τις περιφερειακές αρχές του Κρασνοντάρ. Οι Bloodhound Gang ετοιμάζουν τις βαλίτσες τους. Αυτοί οι ηλίθιοι δεν θα παίξουν στο Κουμπάν» δήλωσε εξοργισμένος ο Ρώσος υπουργός Πολιτισμού, ενώ ο διοργανωτής του φεστιβάλ σημείωσε: «Είμαστε εδώ για να κάνουμε φίλους και να ακούσουμε μουσική. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να προσβάλλει τους κατοίκους οποιασδήποτε χώρας».

Σύμφωνα με τοπικά μέσα, ο Χέισελχοφ φέρεται να ζήτησε συγγνώμη και υποστήριξε ότι δεν ήταν στόχος του να προσβάλλει κανέναν. Είπε μάλιστα ότι αποτελεί παράδοση για το συγκρότημα, οποιοδήποτε αντικείμενο πετούν από την σκηνή να έχει περάσει πρώτα από το παντελόνι του. Πρόσθεσε ότι αποφάσισε να πετάξει τη ρωσική σημαία καθώς κάποιοι θαυμαστές του γκρουπ έδειξαν να ενοχλούνται που την είδαν τοποθετημένη στην σκηνή.

O Χέισελχοφ ανακρίθηκε από την αστυνομία, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο εσωτερικών το οποίο έκανε γνωστό ότι οι εισαγγελείς εξετάζουν το ενδεχόμενο να απαγγείλουν κατηγορίες εναντίον του μουσικού για δυσφήμηση.

Παλαιότερα άρθρα: