Απίστευτη πρόκληση της αστυνομίας: Τους προσήγαγαν επειδή κάθονταν σε παγκάκια (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Μία πρωτοφανής επιχείρηση της αστυνομίας στη Θεσσαλονίκη έλαβε χώρα το βράδυ της Παρασκευής, όπου περίπου 100 αστυνομική από πολλά σώματα αλλά και ομάδα περιπολικών επενέβη στην Ικτίνου, όπου συναθροίζονται δεκάδες νεολαίας που προφανώς λόγω των οικονομικών τους δυνατοτήτων προτιμούν να περνούν το βράδυ τους στον πεζόδρομο αντί σε μαγαζιά της πόλης.

Παράπονα από καταστηματάρχες και κατοίκους της περιοχής, αλλά και διαβήματα του Δημάρχου της Πόλης κ. Μπουτάρη στον υπουργό κ. Πανούση και υβριστικές δηλώσεις μελών της παράταξής του, είχαν προηγηθεί για το θέμα.

Έτσι, το βράδυ της Παρασκευής, γύρω στους 100 αστυνομικούς όλων των ομάδων περικύκλωσαν δεκάδες νεαρούς και νεαρές που κάθονταν σε παγκάκια και πεζούλια. Όσοι από αυτούς είχαν ταυτότητα τη γλύτωσαν, πάνω από 40, όμως, που δεν είχαν μεταφέρθηκαν σταδιακά σε γειτονικά τμήματα. Χαρακτηριστική ήταν η περίπτωση ποδηλάτη ο οποίος αρνήθηκε να αφήσει το όχημά του, με τον φόβο της κλοπής και ο αστυνομικός τον συνόδευσε πεζή στο αστυνομικό τμήμα. Πολύ χειρότερη ήταν η περίπτωση αστυνομικών που στην προσπάθειά τους να μεταφέρουν όσο το δυνατόν περισσότερους με το περιπολικό, έβαλαν άτομο στο πορτ μπαγκάζ, πράξη καταφανώς παράνομη.

Ο Γ. Δημαρέλος, μέλος της παράταξης Μπουτάρη, είχε προ ημερών ανεβάσει φωτογραφία της Ικτίνου όπου φαίνονται σκουπίδια τα οποία προφανώς παράτησαν το προηγούμενο βράδυ οι παρευρισκόμενοι συνοδεύοντάς την με ένα εξόχως προκλητικό tweet:

Σε αυτά τα τσογλάνια που αφήνουν κάθε βράδυ έτσι την Ικτίνου, του αξίζει ένα μπούγιο από την αστυνομία. Συλλήψεις επ’αυτοφόρω και να δω μετά ποιοι θα τους υπερασπιστούν.

Από την άλλη πλευρά ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης έβγαλε ανακοίνωση στην οποία υπερασπίζεται τη χρήση του δημόσιου χώρου, μέσα στο κέντρο της πόλης, από τους νέους ανθρώπους οι οποίοι μάλιστα διεκδικούν το χώρο τους σε μία συγκυρία που υποφέρουν από κοινωνικά προβλήματα. Υπενθύμισε δε ότι την πραγματική κατάχρηση του δημόσιου χώρου την κάνουν οι επιχειρηματίες που παρανομούν κατά κόρον και την ακραιφνή εξάπλωση των τραπεζοκαθισμάτων. Αντίστοιχα, για «εκστρατεία δαιμονοποίησης των νέων που δεν γίνονται πελάτες των ακριβών μαγαζιών της περιοχής».

Δείτε το αναλυτικό ρεπορτάζ της ΕΡΤ open:

Παλαιότερα άρθρα: