Απίστευτο ιατρικό επίτευγμα – Έκανε μεταμόσχευση προσώπου και λαιμού με επέμβαση 27 ωρών!

Διαβάστε επίσης

Το νοσοκομείο της Βαρκελώνης Βαλ ντ’ Εβρόν, ανακοίνωσε ότι τον Φεβρουάριο διεξήχθη μια από τις δυσκολότερες μεταμοσχεύσεις στην ιστορία.

Ένας άνδρας που έπασχε από βαριάς μορφής δυσμορφία απέκτησε νέο πρόσωπο, λαιμό, στόμα, γλώσσα και φάρυγγα, σε μια ιδιαίτερα περίπλοκη μεταμόσχευση που διήρκησε 27 ώρες και στην οποία συμμετείχαν 45 χειρουργοί και νοσηλευτές!

Ο ασθενής, ηλικίας 45 ετών, υπέφερε “εδώ και 20 χρόνια από σοβαρή αρτηριοφλεβική δυσπλασία, μια ασθένεια που του είχε προκαλέσει σταδιακή δυσμορφία των ιστών του προσώπου” ανέφερε το πανεπιστημιακό νοσοκομείο στην ανακοίνωσή του.

Αντιμετώπιζε προβλήματα όρασης, δυσκολευόταν να μιλήσει αλλά διέτρεχε επίσης και κίνδυνο αιμορραγιών που θα έθεταν τη ζωή του σε κίνδυνο.

Στον ασθενή, που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του, έγινε μεταμόσχευση “των δύο τρίτων του κάτω μέρους του προσώπου, του λαιμού, του στόματος, της γλώσσας και του φάρυγγα”. Η μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετώπισαν οι χειρουργοί προερχόταν από την ίδια την ασθένειά του που “εμφανίζεται σαν καλοήθης όγκος”, εξήγησε ο Χοάν Περέ Μπαρέτ, ο επικεφαλής της μονάδας πλαστικής χειρουργικής και εγκαυμάτων, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Παλαιότερα άρθρα: