Απίστευτο και όμως αληθινό – Ο Τραμπ προτάθηκε για το Νόμπελ Ειρήνης

Τραμπ
Διαβάστε επίσης

Ο Νορβηγός βουλευτής και μέλος της κοινοβουλευτικής επιτροπής για το πρόεδρος της κοινοβουλευτικής συνόδου του ΝΑΤΟ Κρίστιαν Τύμπρινκ-Γκιέντε, δήλωσε στο Fox News ότι δεν είναι υποστηρικτής του Ντόναλντ Τραμπ.

Αυτό δεν τον εμπόδισε να προτείνει επίσημα τον αμερικανό πρόεδρο για Νόμπελ Ειρήνης στην Επιτροπή των βραβείων, για το ρόλο που διετέλεσε στην συμφωνία μεταξύ Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων με τη Σαουδική Αραβία

«Προς τιμήν του, νομίζω ότι έχει κάνει περισσότερα για να την ειρήνη μεταξύ των εθνών από ότι οι περισσότεροι άλλοι κάτοχοι του βραβείου. Για παράδειγμα ο Μπαράκ Ομπάμα δεν έκανε τίποτα», είπε για τον πρώην Πρόεδρο των ΗΠΑ που πήρε το Νόμπελ Ειρήνης το 2009 για τις «προσπάθειές του να ενισχύσει την διεθνή διπλωματία μεταξύ των λαών».

Στην επίσημη πρόταση του, ο Νορβηγός βουλευτής προσθέτει στα επιτεύγματα Τραμπ τη βοήθεια του στη διευκολυνση της επαφής των δυο πλευρών στη διένεξη μεταξύ Πακιστάν και Ινδίας για την διαφιλονικούμενη επαρχία του Κασμίρ.

Είναι η δεύτερη φορά που ο Τύμπρινκ-Γκιέντε προτείνει τον Τραμπ για Νόμπελ. Η πρώτη ήταν το 2018 με αφορμή τη συνάντησή του με τον δικτάτορα της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν.

Παλαιότερα άρθρα: