Από την…..κλειδαρότρυπα «Ευρώπη»

Διαβάστε επίσης

Μέχρι τα μέσα Αυγούστου δεν ήξεραν καν σε ποια κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος θα έπαιζαν. Είχαν υποβιβαστεί και περίμεναν την απόφαση για την ομάδα της Κέρκυρας για να παραμείνουν στην κατηγορία. Τελικά η πολυπόθητη απόφαση ήρθε και ο Λεβαδειακός έμαθε ότι παίζει στην πρώτη κατηγορία στις 24 Αυγούστου! Βέβαια τα πράγματα ήταν από δύσκολα έως και ζόρικα. Όλη η ομάδα είχε αποχωρήσει μπροστά στον κίνδυνο του αποκλεισμού και οι ιθύνοντες έπρεπε να βρουν προπονητή και ενδεκάδα μέσα σε μία εβδομάδα. Τελικά τα κατάφεραν να φτιάξουν μια αρχική ενδεκάδα και εμπιστεύθηκαν τις τύχες της σε ένα προπονητή που δεν έχει δείξει κάτι το ιδιαίτερο αλλά βασικό του κατόρθωμα είναι η σωτηρία μιας άλλης ομάδας που έπαιζε με τα ίδια χαρτιά και ακούει στο όνομα Άκης Μάντζιος.

Στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος όλοι στοιχημάτιζαν υπέρ του υποβιβασμού του Λεβαδειακού. Πως θα κατάφερνε άλλωστε μια ομάδα 6 ημερών με νέο προπονητή να παραμείνει στην κατηγορία; Κι όμως παρά τις δυσκολίες και την απώλεια έδρας η ομάδα της Λιβαδιάς έχει καταφέρει να σταθεί στο ύψος της και όχι μόνο να βρίσκεται μακριά από τη ζώνη του υποβιβασμού αλλά και να κυνηγάει την πρώτη πεντάδα και την έξοδο στην Ευρώπη. Ο προπονητής έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα συμπαγές σύνολο που δέχεται πολύ δύσκολα γκολ. Μετά τις δύο δυνατές πρώτες αγωνιστικές ( όπου έχασε δύσκολα από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό) η ομάδα βρήκε τα πατήματά της και με 3 νίκες στα 4 τελευταία ματς βρίσκεται στην έκτη θέση ένα βαθμό πίσω από τη πρώτη πεντάδα.

Σε αυτή την απρόσμενη επιτυχία μεγάλο μερίδιο ευθύνης έχει εκτός από τον προπονητή και ο ηγέτης αυτής της ομάδας που έχει και το ίδιο επίθετο με τον προπονητή. Άκης ο ένας, Βαγγέλης ο άλλος. Ο επιθετικός της ομάδας, μετά τις διάφορες περιπέτειές του στο εξωτερικό, την έχει πάρει στις πλάτες και με 5 γκολ την οδηγεί εκ του ασφαλούς στην επιτυχία. Όταν σε μια ομάδα που δέχεται δύσκολα γκολ και παίζει κυρίως αμυντικά υπάρχει ένας παίκτης που έχει παστελώσει τους αντιπάλους ήδη πέντε φορές και βρίσκεται στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ κάνει πολύ εύκολα την διαφορά.
Ο Λεβαδειακός είναι μία από τις εκπλήξεις του ελληνικού πρωταθλήματος και φιγουράρει στην πρώτη εξάδα του πρωταθλήματος. Το να μπορέσει να κρατηθεί σε αυτές τις θέσεις είναι λίγο δύσκολο γιατί υπάρχουν πιο ποιοτικές ομάδες που δεν έχουν πάρει τα πάνω τους αλλά ο στόχος της ομάδας είναι να εξασφαλίσει την παρουσία της σε αυτά τα γήπεδα και την επόμενη αγωνιστική περίοδο και αν συνεχίσει έτσι τότε θα δεν θα δυσκολευθεί καθόλου να το καταφέρει.

Παλαιότερα άρθρα: