Αποφυλακίστηκε η Βίκυ Σταμάτη αλλά αδυνατεί να πληρώσει την εγγύηση των 50.000 ευρώ

Διαβάστε επίσης

Μετά από επτά αιτήσεις που υπέβαλε στο δικαστήριο και 3,5 χρόνια κράτησης για την εμπλοκή της στις μίζες από τα εξοπλιστικά προγράμματα, η σύζυγος του πρώην υπουργού Ακη Τσοχατζόπουλου εν τέλει αποφυλακίζεται με περιοριστικούς όρους.

Στους όρους ωστόσο που επέβαλε το δικαστήριο περιλαμβάνονται καταβολή εγγύησης ύψους 50.000 ευρώ, ενώ η εισαγγελέας είχε προτείνει νωρίτερα 70.000.
Όπως γράφθηκε και στο RP νωρίτερα, ο συνήγορός της, Φραγκίσκος Ραγκούσης, αντέδρασε έντονα στο άκουσα της πρότασης της εισαγγελέα λέγοντας «Βάλτε της όποιον όρο θέλετε, εκτός από αυτόν. Αυτήν τη στιγμή πένονται. Δεν έχουν να συντηρήσουν ούτε ο ένας τον άλλον. Δεν υπάρχει δυνατότητα να μαζέψουν ούτε τρία χιλιάρικα. Συντηρούνται στη φυλακή από 10 έως 20 ευρώ που θα δώσουν φίλοι και συγγενείς. Είναι σαν να τη σταυρώνεται. Περιμένει πώς και πώς να πάει στο παιδί της. Βάλτε της ακόμα και κατ’ οίκον περιορισμό». Η δε Βίκυ Σταμάτη κατέρρευσε και φωνάζοντας «όχι, όχι άλλη φυλακή» αποχώρησε από την αίθουσα.

Μετά την τελική απόφαση του δικαστηρίου και την επιβολή χρηματικής εγγύησης 50.000 ευρώ, οι συνήγοροι ζήτησαν το δικαστήριο να δώσει μια προθεσμία τριών μηνών για να μπορέσει η Βίκυ Σταμάτη να συγκεντρώσει τα χρήματα, ωστόσο, όπως είπε ο εκ των συνηγόρων τη, Γιάννης Παγορόπουλος στο iefimerida.gr το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα.

Παλαιότερα άρθρα: