Αποκλείστηκε ο ΣΥΡΙΖΑ από το Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

Διαβάστε επίσης

«Με μία πρωτοφανή για το χαρακτήρα και τους σκοπούς της απόφαση, η Αντιρατσιστική Κίνηση Θεσσαλονίκης αποφάσισε να αποκλείσει το ΣΥΡΙΖΑ και τη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ από τις εκδηλώσεις του φετινού Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ της Α’ Θεσσαλονίκης.

«Η επιτροπή του Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ στο οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ παραδοσιακά λάμβανε μέρος, αποφάσισε φέτος να μην επιτρέψει τη συμμετοχή του κυβερνητικού κόμματος στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ. Αυτό αποτέλεσε αιτία έντονων αντιδράσεων στο κόμμα που βλέπουν στην απόφαση του Αντιρατσιστικού μία ιδιότυπη έμμεση αντιπολίτευση.

Η ακατανόητη απόφαση της Αντιρατσιστικής Κίνησης Θεσσαλονίκης δημιουργεί τεράστιο συνειδησιακό πρόβλημα σε πολλούς αγωνιστές, οι οποίοι αισθάνονται αποκλεισμένοι από κάποιους, οι οποίοι θεωρούν εαυτούς, ιδιοκτήτες του αντιρατσιστικού κινήματος. Με αυτόν τον τρόπο το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να υψώνουν νέα τείχη ενώ ο ρόλος τους είναι να γκρεμίζουν τα ήδη υπάρχοντα.

Ελπίζουμε πως έχει γίνει ήδη αντιληπτό το ατόπημα και πως στο μέλλον, αφού αποδειχθεί η λανθασμένη απόφαση για τον αποκλεισμό του ΣΥΡΙΖΑ, η Αντιρατσιστική Κίνηση Θεσσαλονίκης θα αποκαταστήσει τον ουσιαστικό χαρακτήρα που τη σηματοδότησε από την ίδρυσή της της μέχρι σήμερα», ανέφερε η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Παλαιότερα άρθρα: