Απολύθηκε για ψεύτικα τέλη κυκλοφορίας, αλλά ζητά να ακυρωθεί η ποινή του

Διαβάστε επίσης

Απολύθηκε για την έκδοση ψευδών βεβαιώσεων καταβολής τελών κυκλοφορίας και ζητά ακύρωση της ποινής. Ο λόγος για εφοριακό που υπηρετούσε σε ΔΟΥ της Θεσσαλίας και προσέφυγε στα Διοικητικά Δικαστήρια, ζητώντας να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η απόφαση του πειθαρχικού συμβουλίου του Υπουργείου Οικονομικών με την οποία τέθηκε σε οριστική αργία.

Ο εφοριακός, έγγαμος με δύο ανήλικα παιδιά, ήταν τοποθετημένος στο Τμήμα Αυτοκινήτων και απολύθηκε για παράβαση καθήκοντος, αναξιοπρεπή συμπεριφορά εντός και εκτός υπηρεσίας και χρησιμοποίηση της δημοσιοϋπαλληλικής ιδιότητας για εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων του.

Σύμφωνα με το πόρισμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, από τον Οκτώβριο του 2013 έως τον Σεπτέμβριο του 2014, αλλά και κατά το διάστημα από τον Οκτώβριο του 2014 έως τον Απρίλιο του 2015 που είχε άδεια ανατροφής τέκνου, προσερχόταν περιοδικώς στην υπηρεσία του και έβγαζε παράνομες και παράτυπες ψευδείς βεβαιώσεις καταβολής τελών κυκλοφορίας χρησιμοποιώντας άσχετους αριθμούς πρωτοκόλλου, αλλά τα ποσά αυτά δεν πήγαιναν στο Δημόσιο Ταμείο. Στην συνέχεια έδινε τις βεβαιώσεις αυτές σε τρίτο άτομο προκειμένου εκείνος με τη σειρά του να προβεί σε απόσυρση αντίστοιχων αυτοκινήτων.

Επίσης, σύμφωνα με το πόρισμα της ΕΔΕ, ενώ βρισκόταν σε άδεια ανατροφής τέκνου χρησιμοποίησε το μηχανογραφικό σύστημα του Υπουργείου Οικονομικών και έβαλε αναδρομικά σε εικονική ακινησία αυτοκίνητα, ενώ αυτά κυκλοφορούσαν κανονικά στους δρόμους χωρίς να έχουν καταβάλει τέλη κυκλοφορίας. Μετά από κάποιο διάστημα τα αυτοκίνητα αυτά τα έφερνε ο ίδιος πάλι σε κίνηση, με αποτέλεσμα να χάνει το Δημόσιο τα τέλη κυκλοφορίας.Η συνολική ζημιά σε βάρος του Δημοσίου ανήλθε στα 69.407 ευρώ.

Ενώπιον των Διοικητικών Δικαστηρίων υποστηρίζει ότι η ποινή που του επιβλήθηκε παραβιάζει τη συνταγματική αρχή της αναλογικότητας καθώς είναι υπερβολικά μεγάλη, ενώ η πειθαρχική απόφαση είναι μη νόμιμη λόγω κακής σύνθεσης και μη τήρησης της προβλεπόμενης διαδικασίας.

Παλαιότερα άρθρα: