Απομάκρυνση των κεραιών της COSMOTE ζητούν οι δημότες Πεντέλης

Διαβάστε επίσης

Γράφει η Αλκυόνη Χριστοδουλάκη 

Ένας αδιάκοπος αγώνας για να απομακρυνθούν οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας από τον οικιστικό ιστό λαμβάνει χώρα στο Δήμο Πεντέλης. Την Παρασκευή 20 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε διαμαρτυρία με πρωτοβουλία της Κίνησης Πολιτών που στόχο είχε την απομάκρυνση κεραίας κινητής τηλεφωνίας της COSMOTE από κτίριο της οδού Λευκάδος στα Μελίσσια .

Οι αρνητικές επιπτώσεις που έχουν οι κεραίες αυτές στην υγεία σε συνάρτηση με τη συνεχή αύξηση τους στην περιοχή, έχουν εξαγριώσει τους δημότες , καθώς όλοι ανησυχούν για το μέλλον  των ίδιων και των παιδιών τους, καθώς στο Δήμο Πεντέλης υπάρχουν αυτή τη στιγμή εγκατεστημένες περισσότερες από 18 κεραίες. Μάλιστα, η εν λόγω κεραία στην οδό Λευκάδος, απέχει από το 1ο δημοτικό σχολείο μόλις λίγα μέτρα και οι πολίτες κρίνουν επιτακτική την ανάγκη απομάκρυνσής της προτού υπάρξουν μη αναστρέψιμες συνέπειες.

Η ακτινοβολία από τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας προκαλεί αύξηση της διαπερατότητας του αιματοεγκεφαλικού φραγμού,βλάβες στα νευρικά κύτταρα και αύξηση του οξειδωτικού στρες.

Ο Δρ. Gerard Hyland, βιοφυσικός, Πανεπιστήμιο Warwick, 2 φορές υποψήφιος βραβείου Νόμπελ Ιατρικής, έχει τονίσει: «Στην ερώτηση αν υπάρχει αποδεδειγμένα πιθανός κίνδυνος για την ανθρώπινη υγεία από τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας, η απάντηση είναι αδιαμφισβήτητα ναι. Στην πραγματικότητα είναι μάλλον απίθανο να είχε εγκριθεί ένα νέο φάρμακο αν υπήρχε αντίστοιχη αβεβαιότητα για την βλαπτικότητα του».

Οι πολίτες του Δήμου, καθώς επίσης και οι όλοι οι φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης δε θα σταματήσουν,  να προσπαθούν και να διαμαρτύρονται έως ότου αφανιστεί ο κίνδυνος αυτός για την υγεία τους.

Παλαιότερα άρθρα: