Αποστολή στον Άρη για το 2019 ετοιμάζει ο Πούτιν

Διαβάστε επίσης

Μία σειρά από διαστημικές αποστολές στον πλανήτη Αρη, φαίνεται ότι είναι ο επόμενος στόχος του ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι την επόμενη χρονιά θα ξεκινήσει το νέο διαστημικό πρόγραμμα της Ρωσίας, με μία μη επανδρωμένη αποστολή, που σκοπό θα έχει την εξερεύνηση του «Κόκκινου Πλανήτη».

Λίγες ημέρες πριν τις προεδρικές εκλογές ο Βλαντιμίρ Πούτιν ανέφερε κατά τη διάρκεια ενός ντοκιμαντέρ, σύμφωνα με την Daily Mail:

«Σχεδιάζουμε να στείλουμε ένα σκάφος για εξερεύνηση του Αρη το 2019. Οι ειδικοί μας θα προσπαθήσουν να προσγειώσουν το σκάφος κοντά στους πόλους, επειδή έχουμε λόγους να πιστεύουμε ότι υπάρχει νερό εκεί. Η περιοχή προσφέρεται για εκτενή μελέτη, ενώ στη συνέχεια θα δρομολογήσουμε την εξερεύνηση και άλλων πλανητών στο απώτερο διάστημα».

Υπενθυμίζεται ότι η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία (NASA) δοκίμασε πρόσφατα έναν πυρηνικό αντιδραστή τσέπης, με στόχο να μπορεί να υποστηρίξει μιας μακράς διάρκειας αποστολή αστροναυτών στον Άρη και τη δημιουργία της πρώτης αποικίας στο γειτονικό πλανήτη.

Οι δοκιμές είχαν αρχίσει τον Νοέμβριο σε τοποθεσία υψίστης ασφαλείας του Εθνικού Εργαστηρίου Λος Αλαμος του υπουργείου Ενέργειας των ΗΠΑ στη Νεβάδα, στο πλαίσιο του προγράμματος Kilopower, ενώ θα ακολουθήσουν οι τελικές δοκιμές φέτος τον Μάρτιο.

Παλαιότερα άρθρα: