Αποχωρεί η Ryan Air από την ελληνική αγορά

ryanair
Διαβάστε επίσης

Ο Ντέιβιντ Ο’ Μπράιεν ανακοίνωσε την απόφαση της Ryan Air να τερματίσει τις καλοκαιρινές πτήσεις της στην Ελλάδα, καθώς η λειτουργία της εταιρείας στη χώρα μας έχει καταστεί πλέον ασύμφορη.

Ο κ. Ο’ Μπράιεν αποκάλυψε ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει αγνοήσει σχεδόν όλες τις επιστολές που έχει αποστείλει η Ryan Air, διαμαρτυρόμενη για τη φορολόγηση. Σύμφωνα το στέλεχος της ιρλανδικής εταιρείας, στη Ryan Air αναλογεί ποσοστό 41% επί της συνολικής αύξησης της επιβατικής κίνησης στην Ελλάδα για τους πρώτους μήνες του 2016.

Η αποχώρηση μιας τέτοιας αεροπορικής εταιρείας «χαμηλού κόστους» προκαλεί μια υψηλού κόστους ζημιά στον τουρισμό, για την οποία αδιαορεί η αρμόδια υπουργός κα Έλενα Κουντουρά. Πρόκειται, ουσιαστικά, για τα 2,5 εκατομμύρια επιβατών που η Ryan Air διακινεί στην Ελλάδα ετησίως.

Ο Ντέιβιντ Ο’ Μπράιεν αδυνατεί να κατανοήσει το γιατί η κα Έλενα Κουντουρά αγνοεί επιδεικτικά τις προτάσεις της Ryan Air η οποία διεκδικεί πιο ευνοϊκούς όρους συνεργασίας με το ελληνικό κράτος προσφέροντας ως αντάλλαγμα την εγγύηση ότι θα φέρει επιπλέον 10 εκατομμύρια τουρίστες εντός της επόμενης τριετίας.

Ο κ. Ο’ Μπράιεν, τέλος, θεωρεί ότι, εξαιτίας των πολύ υψηλών φόρων, το «Ελευθέριος Βενιζέλος» χάνει ένα τεράστιο πλήθος επιβατών, επειδή ισχύει το μονοπωλιακό καθεστώς μιας ιδιωτικής εταιρίας στην οποία έχει παραχωρηθεί η εκμετάλλευση του μεγαλύτερου αεροδρομίου της χώρας.

Παλαιότερα άρθρα:

Σχολιάστε