Apple: Παρουσίασε τα προϊόντα με το Iphone 12 να λάμπει δια της απουσίας του

Διαβάστε επίσης

To iPhone 12 έλαμψε δια της απουσίας του στην φετινή, καθιερωμένη εκδήλωση λανσαρίσματος νέων συσκευών από την Apple. Η αγωνία για το καινούργιο smartphone παρατείνεται επ’ αόριστον, καθώς στη διάρκεια της παρουσίασης δεν ακούστηκε ούτε μία λέξη για το πότε θα αποκαλυφθεί το πιο περιζήτητο αλλά και πλέον εμπορικό προϊόν της Apple.

Η πανδημία εξαιτίας του κορωνοϊού έχει ανατρέψει τα δεδομένα, ακόμη και για τον τεχνολογικό κολοσσό της Apple. Η πρώτη παρτίδα των περίπου 70 εκατομμυρίων iPhone 12 έχει καθυστερήσει ως προς την παραγωγή κατά μερικές εβδομάδες, γεγονός που οφείλεται στην αναγκαστική αλλαγή των εργοστασίων όπου κατασκευάζονται. Χρειάστηκε να αναζητηθούν και να οργανωθούν γραμμές παραγωγής σε μονάδες εκτός Κίνας, κάτι που αποτελεί τεράστιο εγχείρημα.

Με δεδομένο, λοιπόν, ότι η Apple δεν μπορούσε να παρουσιάσει το νέο iPhone χωρίς αυτό να είναι άμεσα διαθέσιμο, επελέγη η λύση της διπλής παρουσίασης. Προκειμένου να τηρηθεί η παράδοση, χθες Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου αποκαλύφθηκαν μόνο δύο νέες συσκευές, το Apple Watch 6 και το iPad. To iPhone 12 θα ακολουθήσει σε μια ξεχωριστή εκδήλωση, πιθανότατα ένα μήνα αργότερα.

Εξυπακούεται ότι η Apple δεν διοργάνωσε τη φετεινή της εκδήλωση προϋποθέτοντας τη φυσική παρουσία των προσκεκλημένων. Η παρουσίαση των δύο καινούργιων συσκευών της έγινε αποκλειστικά μέσω διαδικτύου, με κεντρικό οικοδεσπότη τον επικεφαλής της εταιρείας, τον Tim Cook. Ενδεχομένως αυτό να είναι το μέλλον ούτως ή άλλως, αν μη τι άλλο διότι η σκηνοθεσία και η τελική εικόνα, με τις ομιλίες των στελεχών και τα εκπληκτικά βίντεο που μεσολάβησαν, ήταν ομολογουμένως καθηλωτικά.

Tο ρολόι της υγείας

Σε ό,τι αφορά στο Apple Watch 6, η Apple τόνισε ότι πλέον μετατρέπεται σε ένα κινητό παθολογικό ιατρείο και μίνι διαγνωστικό κέντρο, καθώς παρακολουθεί άγρυπνα την κατάσταση της υγείας του κατόχου του. Αυτό έκανε και πριν, όμως στη νέα του έκδοση, το wearable της Apple έχει τη δυνατότητα να ελέγχει το επίπεδο οξυγόνου στο αίμα αυτού που το φορά. Ο αισθητήρας στην πίσω όψη του Apple Watch είναι ένα μικροσκοπικό σκάνερ, το οποίο μέσα σε 15 δευτερόλεπτα μπορεί να εμφανίσει στην οθόνη την τιμή οξυγόνωσης του αίματος.

Το Apple Watch 6 αναλύει την απόχρωση του αίματος και βάσει αυτής υπολογίζει το οξυγόνο, δίνοντας στον χρήστη έναν ακριβή δείκτη της σωματικής του υγείας, ανά πάσα στιγμή. Η οξυγόνωση του αίματος αποτελεί ζωτικό χαρακτηριστικό και όταν η τιμή της πέφτει κάτω από το φυσιολογικό επίπεδο, το Apple Watch 6 σημαίνει αμέσως συναγερμό.

Κατά την παρουσίαση του Apple Watch 6, του πιο προηγμένου που έχει παραγάγει ποτέ η Apple, προβλήθηκαν βίντεο με μαρτυρίες χρηστών. Ήταν συγκλονιστικές, καθώς νέοι άνθρωποι περιέγραψαν πώς το wearable έσωσε, κυριολεκτικά, τη ζωή τους, όταν ανίχνευσε πχ επικίνδυνα υψηλή αρτηριακή πίεση μέσω του αντίστοιχου αισθητήρα στον καρπό. Το Apple Watch, καθώς παραμένει διασυνδεδεμένο, μπορεί να καλέσει επειγόντως τις πρώτες βοήθειες, λειτουργώντας ως τηλέφωνο ανάγκης.

Η Apple λέει ότι βρίσκεται σε στενή συνεργασία με επιστήμονες, προκειμένου να συντονίσει το Apple Watch με τις προσπάθειες έγκαιρης παρατήρησης των πρώιμων συμπτωμάτων του κορωνοϊού. Επιπλέον, στη νέα του έκδοση, τo wearable διαθέτει ειδική λειτουργία παρακολούθησης και υπενθύμισης για το πλύσιμο των χεριών. Το στοιχείο αυτό μαρτυρά πώς η Apple προσαρμόστηκε στις ιδιαίτερες ανάγκες των ανθρώπων εξαιτίας της πανδημίας.

Το νέο Apple Watch είναι εφοδιασμένο επίσης με αισθητήρα κίνησης και διευρυμένες δυνατότητες παρακολούθησης των ζωτικών μεγεθών στον οργανισμό του χρήστη κατά την ώρα του ύπνου. Και πέραν των ιατρικών του δυνατοτήτων, το Apple Watch 6 προσφέρεται σε πολύ όμορφους χρωματικούς συνδυασμούς και, όπως πάντα, με το χαρακτηριστικό, σύγχρονο και διακριτικό του σχήμα.

Το νέο «τούρμπο» iPad

To δεύτερο μεγάλο νέο της ημέρας για την Apple είναι το καινούργιο, 8ης γενιάς, iPad. Βελτιώνοντας ένα προϊόν εξαιρετικά δημοφιλές, με πωλήσεις μέχρι στιγμής της τάξης των 500 εκατομμυρίων μονάδων παγκοσμίως, η Apple εφοδιάζει το νέο iPad με τον επεξεργαστή Α12 Bionic. Για τις δυνατότητες αυτού του τεχνολογικού θαύματος, αρκεί να σημειωθεί ότι είναι σε θέση να εκτελεί 5 τρισεκατομμύρια ενέργειες ανά δευτερόλεπτο.

Αναλόγως βελτιωμένο είναι και το iPad Air, η «επαγγελματική» εκδοχή του iPad, για επεξεργασία εικόνας υψηλής ευκρίνειας και μοντάζ βίντεο, βιντεο-παιχνίδια υψηλών απαιτήσεων σε ρεαλισμό κ.λπ. Το νέο iPad, με οθόνη 10.2 ιντσών θα πωλείται σε τιμή από 329 δολάρια, ενώ το iPad Air ξεκινά από $599.

Σε μια αμφιλεγόμενη ως προς την πραγματική της πρόθεση απόφαση, η Apple, επικαλούμενη την προστασία του περιβάλλοντος, παύει να διαθέτει φορτιστές μαζί με κάποιες από τις συσκευές της.

Παλαιότερα άρθρα: