Άρειος Πάγος: Έλεγχος για τα κονδύλια του μεταναστευτικού – Βίτσας: Ευπρόσδεκτος

Διαβάστε επίσης

«Κάθε έλεγχος είναι ευπρόσδεκτος και επιβεβλημένος», τόνισε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας, μετά την παραγγελία για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, με αφορμή καταγγελίες, συνεντεύξεις και δημοσιεύματα για κακοδιαχείριση και διασπάθιση στα κονδύλια για το προσφυγικό.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, αναφερόμενος σε γερμανικά δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για σκάνδαλα σχετικά με τη σίτιση, ο κ. Βίτσας τόνισε ότι «όλες οι σχετικές συμβάσεις, τις οποίες κάνει συνήθως ο στρατός, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, είναι αναρτημένες».

Όπως είπε, τις πρώτες συμβάσεις, όταν είχε γίνει ερώτηση στην Βουλή, τις είχε καταθέσει, ήταν περίπου τρεις τόμοι και συγχρόνως είπε «έχω δώσει σε όλες τις δυνάμεις και στην δημοσιότητα, τα χρήματα που έχουν δώσει οι επιτροπές της Κομισιόν και για ποια δράση τις έχουν δώσει».

«Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα είτε σε επίπεδο κυβέρνησης είτε σε επίπεδο υπουργείων, είτε σε ατομικό επίπεδο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βίτσας και υπογράμμισε ότι ο προκαταρκτικός έλεγχος αφορά όλα τα κονδύλια και όχι μόνο το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Σχετικά με τον γραμματέα του υπουργείου, ο οποίος σε συνέντευξή του είχε κάνει λόγο για κακοδιαχείριση των κοινοτικών κονδυλίων σε σχέση με τα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης στα νησιά, ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι «δεν παραιτήθηκε, έδωσε μια συνέντευξη, αφού του είχα ήδη ανακοινώσει ότι θέλω να λυθεί η συνεργασία μας και να επιλέξει ο ίδιος τον τρόπο που θα λυθεί».

Αναφερόμενος σε δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι οι Τούρκοι σταμάτησαν να φυλάνε τα περάσματα στον Έβρο και ότι με τα πόδια έχουν περάσει πάνω από 12.000 μετανάστες, ο κ. Βίτσας είπε ότι «ο αριθμός αυτός είναι υπερβολικός, αλλά είναι κοντά στην πραγματικότητα, όμως μιλάμε για το τελευταίο έτος από τις αρχές του 2018, και όχι το τελευταίο διάστημα. Μιλάμε για περίπου 11.000 άτομα, δηλαδή μιλάμε για διπλασιασμό σε σχέση με το 2017».

Παλαιότερα άρθρα: