Άρση της Βουλευτικής ασυλίας του Ζαγοράκη!

Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Ο Θοδωρής Ζαγοράκης για όσους δεν θυμούνται ή προσπαθούν να ξεχάσουν είναι πλέον μέλος της ευρωβουλής, εκπροσωπώντας επάξια τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο σε συνεργασία με τους υπολοίπους άξιους συναδέλφους του από τη Νέα Δημοκρατία.

Παράλληλα όμως ο ίδιος είναι και πρόεδρος της ομάδας του ΠΑΟΚ. Ένας υπάλληλος λοιπόν της ομάδας, είχε ατύχημα πριν από καιρό, με αποτέλεσμα, ο κ Ζαγοράκης να αντιμετωπίζει κατηγορίες για πρόκληση σωματικής βλάβης και παράλειψης κανόνων ασφαλείας στο χώρο. Για να το πούμε πιο απλά ο κ. Ζαγοράκης θεωρείται πως μπορεί να το βαραίνουν αξιόποινες πράξεις σχετικά με το εργατικό ατύχημα που συνέβη σε χώρο που ανήκει στον ΠΑΟΚ.

Η αίτηση για άρση ασυλίας του κατατέθηκε στις 19 Δεκεμβρίου του 2014 από την αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, έγινε ομόφωνα δεκτή από την επιτροπή Νομικών Θεμάτων του Ευρωκοινοβουλίου και ανακοινώθηκε στην Ολομέλεια στις 28 Ιανουαρίου του 2015.

Φυσικά ξεκαθαρίζουμε ότι τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται δεν έχουν καμία σχέση με την ιδιότητά του ως βουλευτή και το πολιτικό του έργο. Πώς θα μπορούσε άλλωστε…

Αντλήθηκαν πληροφορίες από το Κουτί της Πανδώρας

Παλαιότερα άρθρα: