Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος κατά Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επιτέλους η εκκλησία μιλά

Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Έχει συζητηθεί πολύ το θέμα των παρεμβάσεων σημαινόντων προσώπων της εκκλησίας της Ελλάδος στην κοινωνική και πολιτική ζωή. Τις περισσότερες φορές υπήρχαν αντιδράσεις και συγκρούσεις για τον ρόλο που φαίνονταν να παίζουν διάφοροι ιεράρχες.

Αυτοί τη φορά ωστόσο μάλλον κανείς δεν θα βρεθεί να διαφωνήσει με την παρέμβαση του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, ενώ πολλοί θα αναφωνήσουν ότι επιτέλους η εκκλησία μιλά!

Θέλουμε την Ευρώπη που οραματίστηκαν οι ιδρυτές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μία Ευρώπη αρχών, αξιών και αλληλεγγύης και όχι μία ένωση οικονομικών συμφερόντων όπως έχει καταλήξει να είναι σήμερα” ανέφερε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος μιλώντας στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου.

Στα πλαίσια της επίσκεψης του αρχιεπισκόπου στην Αθήνα, ο ίδιος επισκέφθηκε, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρομφαία, το Τμήμα Ορθόδοξης Θεολογίας του Πανεπιστημίου του Μονάχου.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, «έτυχε θερμής υποδοχής από τους καθηγητές και τους φοιτητές του Πανεπιστημίου. Μετά την ομιλία του ακολούθησε εκτενής διάλογος με τα μέλη του Τμήματος Θεολογίας και τους φοιτητές. Απαντώντας σε ερώτηση φοιτητή για το “πώς βλέπει την Ευρώπη σήμερα” ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε πως δυστυχώς σήμερα έχει καταλήξει να είναι μία ένωση οικονομικών συμφερόντων και απέχει πολύ από το όραμα των ιδρυτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Παλαιότερα άρθρα: