Ας ξεκαθαριστεί αυτή η πλάνη!

Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Μανόλης Καμπουράκης

Η χώρα βρίσκεται ίσως στην πιο κρίσιμη καμπή της ιστορίας της και τα δεδομένα αλλάζουν κάθε ώρα. Αυτό έχει δημιουργήσει ένα κλίμα αναστάτωσης στο εσωτερικό με εικόνες που τα δικά μου νεανικά μάτια δεν έχουν ξαναντικρύσει. Με όλη αυτή την σύγχυση να επικρατεί ο ελληνικός αθλητισμός και ειδικότερα το ποδόσφαιρο δεν μπορεί να κοιτάξει στο μέλλον. Όλες οι κινήσεις έχουν παγώσει και κανείς δεν ρισκάρει σε τέτοιες εποχές. Μέσα σε όλη αυτή την αναμονή ΠΑΟ και ΑΕΚ «την λένε» στον Ολυμπιακό με τις μεταγραφές που κάνουν ενώ εκείνος δεν έχει καν προπονητή. Εδώ ακριβώς βρίσκεται η πλάνη που παίζεται στην πλάτη του Έλληνα φίλαθλου.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Γιατί Παναθηναϊκός και ΑΕΚ έχουν προπονητή ενώ ο Ολυμπιακός δεν έχει; Πολύ απλό διότι οι δύο προαναφερθέντες έχουν τους προπονητές τους εδώ και δύο χρόνια οπότε δεν χρειάζεται ούτε να ψάχνουν ούτε να προσπαθήσουν να πείσουν. Αναστασίου και Δέλλας γνωρίζουν την κατάσταση στην Ελλάδα την έχουν συνηθίσει και προσπαθούν να ανταπεξέλθουν. Από την άλλη ο Ολυμπιακός παρά το γεγονός ότι έχει σταματήσει ουσιαστικά το ψάξιμο έχει να αντιμετωπίσει την ανασφάλεια που υπάρχει απέναντι στην Ελλάδα και την δυσπιστία που αυτή δημιουργεί στον Μάρκο Σίλβα. Άρα ποιος ευθύνεται για την καθυστέρηση του προπονητή; Όχι ο Ολυμπιακός. Πάντως Mr Σίλβα πρέπει να σε πιστεύουν πολύ στο λιμάνι για να σε περιμένουν τόσο καιρό.

Ας πούμε και για τις μεταγραφές. Εδώ είναι όλη η ουσία της πλάνης προς τον φίλαθλο. Οι «πράσινοι» και οι «κιτρινόμαυροι» έχουν ουσιαστικά συμπληρώσει τις βασικές ενδεκάδες της επόμενης σεζόν ενώ ο Ολυμπιακός έχει ολοκληρώσει μόνο την προγραμματισμένη «σκούπα» του ελληνικού πρωταθλήματος. Όμως υπάρχει μία παρατήρηση. Όλοι οι παίκτες-μεταγραφές που ήρθαν είναι ελεύθεροι, δηλαδή καμία ομάδα δεν πλήρωσε ούτε ένα ευρώ για να τους φέρει. Εξαίρεση αποτελεί ο Καλτσάς του Παναθηναϊκού που ανακοινώθηκε τον προηγούμενο χειμώνα άρα τα χρήματα δόθηκαν τότε και δεν μιλάμε για τεράστιο ποσό. Αντιθέτως ο Ολυμπιακός έχει σκοπό να ξοδέψει εκατομμύρια για μεταγραφές, υπάρχουν παίκτες που έχουν συμφωνήσει αλλά δεν έρχονται μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση στην χώρα μας με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον Μουνιέ που έχει συμφωνήσει αλλά βρίσκεται στην αναμονή.

Η αποσταθεροποιημένη κατάσταση στην χώρα μας επηρεάζει τα πάντα ανάμεσά τους και τον αθλητισμό. Τα ρίσκα και οι τολμηρές κινήσεις στο ποδόσφαιρο έχουν παρέλθει και κανείς δεν επενδύει λεφτά μέχρι να ξεκαθαρίσει το ζοφερό τοπίο. Ο Ολυμπιακός δηλώνει ότι σκοπεύει να ξοδέψει για να δημιουργήσει μια δυνατή ομάδα αλλά δεν μπορεί όχι μόνο να πάρει το ρίσκο αλλά και να πείσει τους παίκτες να έρθουν στην Ελλάδα. Οι αντίπαλοί του τον «χλευάζουν» αλλά ούτε και εκείνοι έχουν ξοδέψει εκατομμύρια αφού έφεραν μόνο ελεύθερους για να στελεχώσουν τις ομάδες τους. Δεν λέω ότι οι παίκτες που ήρθαν είναι κακοί ούτε ότι δεν θα «βγουν» αλλά αυτή η στάση τους είναι χωρίς βάση. Ας ελπίσουμε να ξεκαθαρίσει το τοπίο για να έχουμε εξελίξεις σε όλες τις ομάδες.

Παλαιότερα άρθρα: