Ας τους σκοτώσουμε τώρα!

Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Ιπποκράτης Χατζηαγγελίδης

Όταν προκηρύχθηκαν οι εσωκομματικές εκλογές της Ν.Δ. και κυρίως μετά από όσα απαράδεκτα έως γελοία συνέβησαν με επίκεντρο την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή, ούτε καν σκεπτόμουν ότι θα έπρεπε να συμμετάσχω σε αυτή την παρωδία της κορυφαίας εσωκομματικής διαδικασίας. To φιάσκο της 22ας Νοεμβρίου επιβεβαίωσε την πεποίθησή μου αυτή.

Είναι φανερό ότι τόσο τα στελέχη της επιτροπής όσο και οι ίδιοι οι υποψήφιοι, αλλά -και κυρίως- οι πρώην πρόεδροι του κόμματος αδυνατούν να σταθούν στο ύψος των περιστάεων, αδυνατούν να ανταποκριθούν στις προσδοκίες της παρατάξεως. Αντιθέτως, κάνανε ότι μπορούσαν για να απογοητεύσουν ακόμη περισσότερους ψηφοφόρους και να επιβεβαιώσουν το δίκαιο και ορθό της επιλογής όσων -παραδοσιακών ψηφοφόρων της Ν.Δ.- προτίμησαν να απέχουν κατά τις πρόσφατες εκλογικές αναμετρήσεις.

Κι όμως κάνουν λάθος. Το έχω ξανα γράψει και θα συνεχίσω να το λέω και να το γράφω μέχρι να πεθάνω: ΚΑΝΟΥΝ ΛΑΘΟΣ ΟΣΟΙ ΑΠΕΧΟΥΝ! Αυτό το λάθος δεν θα το κάνω κι εγώ!!! Η αποχή δεν είναι λύση, η αποχή είναι το πρόβλημα! Αν σήμερα είμαστε μπροστά σε ένα τέτοιο πολιτικό αδιέξοδο οφείλεται ακριβώς στο ότι ουδόλως τιμήσαμε την ρήση του Περικλή και μας μετέφερε ο Θουκυδίδης: Πάψαμε να θεωρούμε αχρείο όποιον δεν ασχολείται με τα κοινά και πετύχαμε να ασχολούνται με τα κοινά οι αχρείοι!!!

…ΜΟΝΟΙ ΓΑΡ ΤΟΝ ΤΕ ΜΗΔΕΝ ΤΩΝΔΕ ΜΕΤΕΧΟΝΤΑ ΟΥΚ ΑΠΡΑΓΜΟΝΑ, ΑΛΛ’ ΑΧΡΕΙΟΝ ΝΟΜΙΖΟΜΕΝ…
(Γιατί µόνον εµείς αυτόν που δεν συμμετέχει στα κοινά δεν τον θεωρούμε φιλήσυχο, αλλά άχρηστο!)

Δεν είναι ανάξιο όλο το πολιτικό προσωπικό. Είναι, όμως, φαύλο και ανίκανο το πολιτικό μας σύστημα. Αν, λοιπόν, θέλουμε να ξεχωρίσει ή ήρα από το στάρι, αν θέλουμε να αναδείξουμε όσους είναι ικανοί και αποτελεσματικοί, όσους είναι έντιμοι και αξιοπρεπείς, πατριώτες και δημοκράτες, δεν έχουμε παρά να ψηφίζουμε και να συμμετέχουμε με κάθε τρόπο! Ας ξεκινήσουμε από τις εκλογές των κομμάτων ακυρώνοντας το διαδρομισμό των κομματικών μηχανισμών, αρνούμενοι την ξύλινη λογική τους. Η συμμετοχή μας είναι ο θάνατός τους! ΑΣ ΤΟΥΣ ΣΚΟΤΩΣΟΥΜΕ ΤΩΡΑ!

Αποφάσισα να αναλάβω την ευθύνη που μου αναλογεί. Μου αρέσει ή όχι, η Νέα Δημοκρατία, με όλα τα προβλήματά της, είναι το κατ’ εξοχήν κόμμα της Ελληνικής Δεξιάς, δηλαδή μεγαλύτερης παραταξεως του αστικού κόσμου! Μιας παρατάξεως στην οποία ανήκει η πλειοψηφία των ανθρώπων της παραγωγής, η πλειοψηφία των ανθρώπων που σκέπτονται πως θα πάει ο τόπος μπροστά. Αλλά και η πλειοψηφία όσων ακόμη νιώθουν ιερές τις έννοιες «έθνος» και «πατρίδα» και πάνω απ’ όλα όσων είναι έτοιμοι να πεθάνουν για την ελευθερία και τα ατομικά δικαιώματα ενάντια σε κάθε έιδους ολοκληρωτισμό, μαύρο ή κόκκινο!

Την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου θα συμμετάσχω στις εκλογές για την ανάδειξη του νέου Προέδρου της Ν.Δ. παρ’ ότι δεν είμαι μέλος της και καλώ όλους όσους νοιάζονται για το μέλλον του τόπου, όλους όσους πιστεύουν ότι πρέπει στοιχειωδώς να υπάρχει αντιπολίτευση έναντι της λαϊκίστικης λαίλαπας του συνασπισμού των καιροσκόπων, των σύγχρονων μαυραγοριτών, των κρατικοδίατων και των ψεκασμένων, όσους πιστεύουν ότι η χώρα και η Δημοκρατία έχουν ανάγκη και ένα συντηρητικό κόμμα να συμμετάσχουν και να ψηφίσουν ακόμη και με τη λογική του μη χείρον βέλτιστον!

Εγώ θα ψηφίσω με κριτήριο την παράταξη και όχι το κόμμα! Προφανώς δεν θα ψηφίσω τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη, η εκλογή του οποίου δεν προσφέρει την ελάχιστη προοπτική ενώ θα σημάνει την πλήρη επικράτηση των σαπισμένων κομματικών μηχανισμών, οι οποίοι φέρουν τεράστια ευθύνη για όλα όσα έχουν συμβεί, αφού στήθηκαν και λειτουργούν καθ’ εικόνα και ομοίωση των ομολόγων τους του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και της ευρύτερης Αριστεράς. Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης είναι ο κατ’ εξοχήν εκπρόσωπος του κομματικού σωλήνα. Ως υπουργός υπήρξε μετριότατος ενώ ως Πρόεδρος της Βουλής δεν συγκρίνεται ούτε με την Ζωή Κωνσταντοπούλου!

Θα επιλέξω τον υποψήφιο που έχει τις περισσότερες πιθανότητες να ενεργοποιήσει -ευθέως ή εμμέσως- εξελίξεις που θα οδηγήσουν στην αναδιάρθρωση της παρατάξεως και στην ανάδειξη της μεγάλης και ενιαίας Ελληνικής Δεξιάς, με λαϊκή αλλά και φιλελεύθερη τάση, μια παράταξη με όραμα για το μέλλον, με σεβασμό στο ιδιαίτερο παρελθόν της αλλά χωρίς ιδεολογικά συμπλέγματα.
– Θα ψηφίσω τον υποψήφιο που δεν φοβάται τις μεγάλες θεσμικές μεταρρυθμίσεις.
– Θα ψηφίσω τον υποψήφιο που δεν στηρίζεται σε κομματικές και οικογενειακές κλίκες, τον υποψήφιο που έχει συμφέρον να ανοίξει το κόμμα στην κοινωνία ώστε να συμβάλλει στην αναδιάρθρωση της παρατάξεως.
– Δεν θα ψηφίσω όποιον στηρίζεται στην κομματική γραφειοκρατία, όποιον είναι προϊόν του κομματικού σωλήνα!
– Δεν θα ψηφίσω όποιον σχετίζεται με βαρωνείες και οικογενειοκρατία!

Πιστεύω και επιζητώ μια παράταξη ενωμένη, μια παραταξη με όραμα για την Τέταρτη Ελληνική Δημοκρατία, ένα όραμα για την Πολιτική, τον Πολιτισμό, τη Δικαιοσύνη, την Παιδεία και την Ανάπτυξη, μια παράταξη που θα συμπεριλαμβάνει όλες τις δημιουργικές δυνάμεις της χώρας, αυτές που σήμερα βρίσκονται στους κόλπους των Ελλήνων της αποχής και της μετανάστευσης!

Παλαιότερα άρθρα: