Αυθαίρετα για πάντα όσα χτίστηκαν μετά τον Ιούλιο του 2011

Διαβάστε επίσης

Τα αυθαίρετα που κατασκευάστηκαν μετά τον Ιούλιο του 2011 δεν θα νομιμοποιούνται με τον νέο νόμο που ετοιμάζει το Υπουργείο Περιβάλλοντος.

Αλλαγές δρομολογούνται, επίσης, στις μισθώσεις, τις κληρονομιές και τις άδειες λειτουργίας των καταστημάτων, αφού εξετάζεται το ενδεχόμενο να είναι υποχρεωτικός ο έλεγχος από μηχανικούς.

Η απόφαση του υπουργείου ήρθε κατόπιν ελέγχων των επιθεωρητών περιβάλλοντος σε κοσμοπολίτικα νησιά όπου «ξεφύτρωσαν» αυθαίρετα σε απίθανα σημεία λίγους μόλις μήνες μετά την εφαρμογή του τελευταίου νόμου για τις νομιμοποιήσεις. Τα συγκεκριμένα κτίσματα θα παραμείνουν για πάντα αυθαίρετα και κατεδαφιστέα, αφού και ο νέος νόμος που ετοιμάζει το υπουργείο Περιβάλλοντος δεν μετακινεί την κόκκινη γραμμή της 28ης Ιουλίου 2011.

Το πολυνομοσχέδιο που καταρτίζουν οι υπηρεσίες του υπουργείου εστιάζει στην πρόληψη, ενώ θα τεθεί σε εφαρμογή η ταυτότητα κτηρίων. Ο έλεγχος από μηχανικούς, που τώρα είναι υποχρεωτικός στις αγοραπωλησίες και τις γονικές παροχές, εξετάζεται να επεκταθεί στις μισθώσεις, τις κληρονομιές και τις άδειες λειτουργίας καταστημάτων.

Παλαιότερα άρθρα: