Αυτό το ξέρατε;

Διαβάστε επίσης

Κάθε μέρα βομβαρδιζόμαστε με πληροφορίες και στοιχεία που μας είναι είτε άχρηστα είτε τα προσπερνάμε αδιάφορα ρίχνοντας μία επιφανειακή ματιά.Διαβάζοντας τα παρακάτω σίγουρα θα αναθεωρήσετε αυτή την άποψη και θα αισθανθείτε άβολα.Το μόνο σίγουρο είναι πως θα δείτε την ζωή από άλλη οπτική γωνιά!

Σας παραθέτουμε 25 στατιστικά στοιχεία για την φτώχεια που σίγουρα θα σας ενοχλήσουν:

25 Τουλάχιστον το 80% της ανθρωπότητας ζει με λιγότερα από 10 δολάρια την ημέρα.

24 Το πλουσιότερο 20% του πλανήτη έχει περισσότερο πλούτο από τα 3/4 του πλανήτη.

23 Ο μισός πληθυσμός του πλανήτη έχει έσοδα μόνο το 5% της παγκόσμιας οικονομίας.

22 Σύμφωνα με την UNICEF, 22.000 παιδιά πεθαίνουν κάθε μέρα λόγο της φτώχειας.

21 Περίπου το 1/3 των παιδιών στις αναπτυσσόμενες χώρες είναι υποσιτισμένο.

20 Πέρσι περίπου 75 εκατομμύρια παιδιά ηλικίας δημοτικού δεν είχαν πρόσβαση στο σχολείο.

19 Περίπου ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι υποδέχτηκαν τον 21ο αιώνα χωρίς να είναι σε θέση να διαβάσουν ή να γράψουν.

18 Ασθένειες που θεραπεύονται για εμάς τους έχοντες, όπως η ελονοσία, προσβάλλουν κάθε χρόνο περίπου 500 εκατομμύρια ανθρώπους.

17 Μόνο στην Αφρική κάθε χρόνο πεθαίνουν 1.000.000 άνθρωποι εξαετίας της ελονοσίας. Τα περισσότερα από τα θύματα είναι παιδιά.

16 Και αφού μιλάμε για παιδιά, υπάρχουν 2.2 δισεκατομμύρια παιδιά στον κόσμο.

15 Τα μισά από τα παιδιά του πλανήτη ζουν σε συνθήκες φτώχειας

14 Πάνω από ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι έχουν ανεπαρκή πρόσβαση σε νερό και πάνω από 2.6 δισεκατομμύρια στερούνται βασικής ιατρικής περίθαλψης. Πολλές φορές το νερό που πίνουν αυτοί οι άνθρωποι είναι από αποχετεύσεις.

13 Εξαιτίας της κακής ποιότητας του νερού 1.8 εκατομμύρια παιδιά πεθαίνουν κάθε χρόνο λόγο διάρροιας.

12 Περίπου το μισό του παγκοσμίου πληθυσμού ζει σε αστικά περιβάλλοντα και περίπου το μισό αυτών ζει σε συνθήκες φτώχειας, σε γκέτο και παραγκουπόλεις.

11 Η αύξηση των γκέτο ξεπερνά την αύξηση των κανονικών συνοικιών στις πόλεις του κόσμου.

10 Το 25% της ανθρωπότητας ζει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

9 Οι 7 πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου έχουν περισσότερο πλούτο απ’ότι οι 41 φτωχότερες χώρες του κόσμου μαζί. Δηλαδή 7 άνθρωποι είναι πιο πλούσιοι από 567.000.000 ανθρώπους.

8 Το πλουσιότερο 14% του παγκοσμίου πληθυσμού έχουν περισσότερο από το 80% του παγκοσμίου ιδιωτικού κεφαλαίου. Οι περισσότεροι από αυτούς τους πλούσιους δεν πληρώνουν φόρους σε καμία χώρα του κόσμου.

7 Για κάθε ένα δολάριο που δέχεται μια αναπτυσσόμενη χώρα, σε δωρεές ή προγράμματα ανάπτυξης, πάνω 25 από δολάρια πρέπει να επιστραφούν σε τόκους για την αποπληρωμή χρεών.
Βρε σαν να μου θυμίζει κάτι αυτό

6 Όσο πιο φτωχή είναι μια χώρα τόσο πιο πιθανό είναι τα λεφτά για την αποπληρωμή των χρεών να λαμβάνονται από ανθρώπους που ουδέποτε υπέγραψαν αυτά τα δάνεια και ούτε έλαβαν πότε έστω και ένα ευρώ από αυτά τα λεφτά!

5 Το 1998 για παράδειγμα, 8 δισεκατομμύρια δολάρια ξοδεύτηκαν σε καλλυντικά στις ΗΠΑ, στην Ευρώπη 11 δολάρια δισεκατομμύρια ξοδεύτηκαν σε παγωτά, στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη μαζί ξοδεύτηκαν 17 δολάρια δισεκατομμύρια σε τροφές για κατοικίδια, 100 δισεκατομμύρια δολάρια ξοδεύτηκαν σε αλκοόλ στην Ευρώπη, 400 δισεκατομμύρια δολάρια παγκόσμιος για ναρκωτικά και 780 δισεκατομμύρια δολάρια για όπλα και αμυντικές δαπάνες.

4 Την ίδια χρόνια μόνο 6 δισεκατομμύρια δολάρια ξοδεύτηκαν για προγράμματα μόρφωσης, 9 δισεκατομμύρια για παροχή καθαρού νερού και ιατρικής περίθαλψης και 13 δισεκατομμύρια δολάρια για την καταπολέμηση της φτώχειας.

3 Αν μπορείς να διαβάσεις αυτό το άρθρο σημαίνει πως είσαι στο πλουσιότερο 30% του πλανήτη που έχει πρόσβαση στο ίντερνετ.

2 Η τεχνολογία μας έχει επιτρέψει να παράγουμε αρκετό φαγητό για 10 δισεκατομμύρια ανθρώπους δηλαδή το 150% του παγκοσμίου πληθυσμού. Το πρόβλημα είναι ότι οι περισσότεροι άνθρωποι του κόσμου δεν έχουν λεφτά να αγοράσουν τα τρόφιμα αυτά!

1 Αν απλά οι ανθρωπότητα αποφάσιζε να να ξοδεύει μόνο το 1% απ’όσα ξοδεύει σήμερα για στρατιωτικές δαπάνες, κανένα από τα παραπάνω στατιστικά στοιχεία δεν θα ίσχυε, όλα θα είχαν διορθωθεί.

Παλαιότερα άρθρα: