Αυτοί είναι οι Έλληνες που μπήκαν στη Γερουσία των ΗΠΑ (ΦΩΤΟ)

Διαβάστε επίσης

Μπορεί να αποτελεί θέμα συζήτησης – ίσως και σε ολόκληρο των πλανήτη – τα αποτελέσματα των εκλογών των ΗΠΑ, αφού τα περιθώρια φάινεται να στενεύουν για τον Αμερικανό πρόεδρο, Μπάρακ Ομπάμα, όμως η Ελλάδα έχει 4 ακόμη λόγους για τα το συζητά.

Οι ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ για τη Γερουσία, σύμφωνα με τα αποτελέσματα στη Βουλή των Αντιπροσώπων, επανεκλέγονται ο Ρεπουμπλικάνος, Γκας Μπιλιράκης στη Φλόριντα, ο Δημοκρατικός Τζον Σαρμπάνης στο Μέριλαντ, η Δημοκρατική Νίκη Τσόγκα (σύζυγος του αείμνηστου γερουσιαστή και υποψηφίου για την Προεδρία των ΗΠΑ, Πολ Τσόγκα) στη Μασαχουσέτη και η Δημοκρατική Ντίνα Τάιτους στη Νεβάδα,

Γκας Μπιλιράκης

BILIRAKIS-US-SENATE

Τζον Σαρμπάνης

TZOHN SARBANIS

Νίκη Τσόγκα

NIKH TSOGA

Ντίνα Τάιτους

DINA TAITUS\

Επίσης, Ελληνοαμερικανοί, επανεξελέγησαν και σε διάφορες πολιτειακές και περιφερειακές θέσεις. Συγκεκριμένα, ο Ρεπουμπλικάνος ηγέτης της πλειοψηφίας στην πολιτειακή Γερουσία της Νέας Υόρκης Ντιν Σκέλος, ο Δημοκρατικός Μιχάλης Γιάνναρης στην πολιτειακή Γερουσία της Νέας Υόρκης, η Δημοκρατική Αραβέλλα Σιμωτά στην πολιτειακή Βουλή της Νέας Υόρκης, η Ρεπουμπλικανή Νικόλ Μαλλιωτάκη στην πολιτειακή Βουλή της Νέας Υόρκης και ο Δημοκρατικός Λεωνίδας Ραπτάκης στην πολιτειακή γερουσία του Ρόντ Άιλαντ.

Πλήγμα θεωρείται για την ελληνική πλευρά, η αποτυχία του Δημοκρατικού γερουσιαστή, Ρόμπερτ Μενέντεζ, να επανεκλεγεί Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας.

Η φιλελληνική στάση του κ. Μενέντεζ έγινε γνωστή –μεταξύ άλλων- και με την επιστολή που είχε αποστείλει στους Μπάιντεν και Κέρι με θέμα την κυπριακή ΑΟΖ και τις προκλήσεις των Τούρκων στην περιοχή.

 

Παλαιότερα άρθρα: