Αυτός είναι ο νέος επιδημιολογικός χάρτης της χώρας~Ποιες είναι οι κόκκινες περιοχές

Διαβάστε επίσης

Οι νέες επιδημιολογικές εξελίξεις στην Ελλάδα οδήγησαν σε αλλαγές την προσέγγιση του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας ως προς τα μέτρα που λαμβάνονται ανά περιοχή αλλά στον υγειονομικό χάρτη της χώρας.

Η Ελλάδα πλέον χωρίζεται σε δύο ζώνες. Στο επίπεδο Α (κίτρινες περιοχές) και στο επίπεδο Β (κόκκινες περιοχές) στις οποίες από το Σαββάτο εισέρχεται και η Αττική.

Συγκεκριμένα, στο επίπεδο Β βρίσκονται πλέον οι περιοχές: Η Περιφερειακή Ενότητα Λέσβου, ο δήμος Εορδαίας της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, οι δήμοι Θηβαίων και Τανάγρας της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, ο δήμος Σπάρτης της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας, ο δήμος Χαλκιδέων και ο οικισμός Ρομά της δημοτικής Ενότητας Δυστίων του δήμου Κύμης-Αλιβερίου της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, ο δήμος Νέας Προποντίδας της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής, ο δήμος Πατρέων της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας ο δήμος Θήρας της Περιφερειακής Ενότητας Θήρας, η Περιφερειακή Ενότητα Μυκόνου και η περιφέρεια Αττικής πλην της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων.

Παλαιότερα άρθρα: