Βαρουφάκης: Βρισκόμαστε στο πιο δύσκολο σημείο της διαπραγμάτευσης

Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

«Η διαπραγμάτευση βρίσκεται στο πιο δύσκολο σημείο της. Στο επισφαλές σημείο της» δήλωσε ο ΥΠΟΙΚ Γιάνης Βαρουφάκης μιλώντας με ομάδα εφοριακών που διαμαρτύρονταν έξω από το υπουργείο Οικονομικών για μισθολογικά ζητήματα των τομέα τους.

Ο υπουργός μίλησε για πιέσεις που δέχεται η κυβέρνηση από τους πιστωτές της, στο σημείο που βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις. «Να πάρουμε τους υπάρχοντες μισθούς που είναι πάνω από τα 700 ευρώ και να τους κατεβάσουμε όλους στα 700» είναι μία χαρακτηριστική πρόταση που έχει δεχθεί η ελληνική κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις, σύμφωνα με τον ΥΠΟΙΚ. Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι «Απέναντι σε αυτή την αδίστακτη πολιτική και στάση εμείς εναντιωνόμαστε καθημερινά».

Παράλληλα ο Γιάνης Βαρουφάκης ερωτήθηκε από δημοσιογράφο για τη φράση που είπε «μπορώ εγώ να δεσμευτώ ότι θα είμαστε κυβέρνηση τον Ιανουάριο;», σημειώνοντας ότι «Ας σοβαρολογούμε επιτέλους μια φορά. Ρωτήθηκα εάν δεσμεύομαι ότι μετά τον Ιανουάριο, στο πλαίσιο της συμφωνίας μας με τις συμβασιούχες καθαρίστριες, θα προχωρήσουμε σε μια κίνηση που να τις αποκαταστήσει. Είπα, βεβαίως και θα το κάνουμε. Και ρωτήθηκα «Θα είστε υπουργός; Θα είστε κυβέρνηση;» και λέω «δεν μπορώ να δεσμευτώ για κάτι τέτοιο». Δεν μπορώ να δεσμευτώ ότι θα ζω αύριο… «χτύπα ξύλο». Αλλά μην παίρνουμε το «τόσο» και το κάνουμε «τόσο».»

Αυτό που είναι λυπηρό είναι ότι κεντρικά δελτία ειδήσεων μέχρι και εχθές το βράδυ παρουσίαζαν ξανά και ξανά την απάντηση του υπουργού οικονομικών χωρίς τη νεότερη διευκρίνισή του για το πώς εκλήφθη από τα μέσα ενημέρωσης. Είναι άλλη μια λυπηρή προσπάθεια, συναδέλφων να πλήξουν το πρόσωπο του ΥΠΟΙΚ σε ζητήματα άσχετα με το πολιτικό του έργο.

Παλαιότερα άρθρα: