Βασίλισσα Ελισάβετ: Σέβομαι την απόφαση Χάρι και Μέγκαν ~ Τέλος η χρηματοδότησή τους

Διαβάστε επίσης

Η βασίλισσα Ελισάβετ σέβεται την απόφαση του πρίγκιπα Χάρι και της συζύγου του Μέγκαν Μαρκλ να αποσυρθούν από τα βασιλικά τους καθήκοντα.

«Σήμερα η οικογένειά μου είχε πολύ εποικοδομητικές συζητήσεις για το μέλλον του εγγονού μου και της οικογένειάς του. Η οικογένειά μου και εγώ στηρίζουμε απόλυτα την επιθυμία του Χάρι και της Μέγκαν να ξεκινήσουν μια καινούρια ζωή ως νέα οικογένεια», αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην επίσημη ανακοίνωση της βασίλισσας.

«Παρότι θα προτιμούσαμε να παραμείνουν πλήρως ενεργά μέλη της βασιλικής οικογένειας, σεβόμαστε και κατανοούμε την επιθυμία τους να ζήσουν μια πιο ανεξάρτητη ζωή ως οικογένεια, ενώ παραμένουν πολύτιμο κομμάτι της οικογένειάς μου. Ο Χάρι και η Μέγκαν έκαναν σαφές ότι δεν θέλουν να βασίζονται στα κρατικά έσοδα στη νέα τους ζωή», συνεχίζει η ανακοίνωση.

Ο 35χρονος Χάρι και η 38χρονη Μέγκαν είπαν την περασμένη Τετάρτη ότι θα επιδιώξουν να υιοθετήσουν ένα χαμηλότερο προφίλ και να οικοδομήσουν την οικονομική ανεξαρτησία.

«Συμφωνήσαμε έτσι να υπάρξει μια μεταβατική περίοδος, κατά την οποία οι δούκες του Σάσεξ θα μένουν σε Καναδά και Ηνωμένο Βασίλειο», καταλήγει η ανακοίνωση.

Η Ελισάβετ κάλεσε σε συνάντηση της βασιλικής οικογένειας σήμερα, Δευτέρα προκειμένου να συζητήσουν σχετικά με το εν λόγω ζήτημα.

Προς το παρόν, δεν έχει καταστεί σαφές πώς ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ θα αποσυρθούν εν μέρει από τους βασιλικούς ρόλους τους ή ποιος θα πληρώνει για το διατλαντικό lifestyle τους.

Αυτή τη στιγμή, χρηματοδοτούνται κυρίως από τα χρήματα της περιουσίας του δουκάτου της Κορνουάλης του πρίγκιπα Καρόλου, καθώς τους απαγορεύεται να έχουν προσωπικά εισοδήματα.

«Αυτά είναι περίπλοκα ζητήματα προκειμένου να τα επιλύσει η οικογένειά μου και πρέπει να γίνει κάποια δουλειά για αυτά, όμως ζήτησα οι τελικές αποφάσεις να ληφθούν τις επόμενες ημέρες», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η βασίλισσα.

Η Μέγκαν, η οποία βρίσκεται στον Καναδά με τον γιο της Άρτσι, αναμένετο να συμμετάσχει στη σημερινή σύσκεψη στο Σάντρινγκχαμ, στην ανατολική Αγγλία, μέσω τηλεφώνου.

Ουίλιαμ – Χάρι: Βάζουν τέλος στις φήμες – Η πρώτη ανακοίνωση

ετά τα δημοσιεύματα που ήθελαν το Megxit να αποτελεί απόρροια της στάσης του πρίγκιπα Ουίλιαμ απέναντι σε πρίγκιπα Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ, οι δύο πρίγκιπες εξέδωσαν την πρώτη τους κοινή ανακοίνωση για να βάλουν τέλος στις φήμες.

Τα δύο αδέρφια χαρακτηρίζουν «προσβλητικές» και «δυνητικά επιβλαβείς» τις φήμες περί bullying του πρίγκιπα Ουίλιαμ στον πρίγκιπα Χάρι και τη Μέγκαν Μαρκλ.

«Παρά τις σαφείς αρνήσεις μας, μια ψευδής ιστορία δημοσιεύτηκε σε βρετανική εφημερίδα για τη σχέση ανάμεσα στον Δούκα του Σάσεξ και τον Δούκα του Κέιμπριτζ. Για αδέρφια που νοιάζονται τόσο βαθιά για θέματα που έχουν να κάνουν με την ψυχική υγεία, η χρήση τέτοιας γλώσσας με αυτόν τον τρόπο είναι προσβλητική και δυνητικά επιβλαβής» τονίζεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Στο δημοσίευμα των Times γίνεται αναφορά πως πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ επέλεξαν να απομακρυνθούν από τη βασιλική οικογένεια λόγω bullying από τον πρίγκιπα Ουίλιαμ.

Οι Times επικαλούνταν στο άρθρο τους πηγή κοντά στο ζευγάρι που δήλωσε ότι ο πρίγκιπας Ουίλιαμ δεν καλωσόρισε τη Μέγκαν Μαρκλ όταν αποκαλύφθηκε η σχέση με τον πρίγκιπα Χάρι.

Η ανακοίνωση έρχεται ενώ τα μέλη της βασιλικής οικογένειας θα επιδιώξουν να βρεθεί λύση μετά την απόφαση του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ να αποσυρθούν από τα βασιλικά τους καθήκοντα ώστε να μοιράσουν τον χρόνο τους μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και Βόρειας Αμερικής.

Παλαιότερα άρθρα: