Βαθαίνει η εσωκομματική κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ. Από την ΕΡΤ μέχρι το Eurogroup

Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Ο Ρούντι Ρινάλντι, προερχόμενος από τη συνιστώσα της ΚΟΕ, μέχρι πρότινως τη δεύτερη μεγαλύτερη συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ, προειδοποίησε στην ομιλία του στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ ότι «Θα τα βρούμε μπροστά μας!».
«Γιατί τόση επιμονή στη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου; Γιατί πιστεύω και η συνέχεια θα είναι ανάλογη αφού απομακρυνόμαστε από το πρόγραμμά μας και οδηγούμαστε σε μνημονιακή εμβάθυνση» σημείωσε ο Ρινάλντι και συμπλήρωσε «Η εφαρμογή αυτής της πολιτικής θα μας φέρει σε ρήξη με τα λαϊκά στρώματα. Την ΠΝΠ , την πώληση του ΟΛΠ και των λιμανιών θα τα βρούμε μπροστά μας». Παράλληλα έκανε και σχόλιο σε σχέση με τη λειτουργία των υπουργείων Άμυνας και Εξωτερικών, αναρωτώμενος αν λειτουργούν αυτόματα.

Από την πλευρά της η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ανέφερε ότι είναι «ζήτημα δημοκρατίας και όχι οικονομίας» η διαπραγμάτευση, ενώ δήλωσε ότι «Χρέος μας είναι, να στηρίξουμε την κυβερνηση να φέρει σε πέρας τη λαϊκή εντολή. Η διαπραγμάτευση δεν μπορεί να καταλήξει ούτε σε διαχείριση ούτε σε ενσωμάτωση. Η επιτροπή λογιστικου ελέγχου του χρέους μπορεί να ζητήσει αναστολή πληρωμής, μέχρι να τελειώσει το έργο της. Δεν υπάρχουν μονόδρομοι». Άσκησε όμως και κριτική στην στελέχωση της διοίκησης της ΕΡΤ τονίζοντας ότι «δεν μπορεί να υποστηριχθεί η επιλογή Ταγματάρχη. Δεν συγκρούομαι ούτε με τον πρωθυπουργό ούτε με την κυβερνηση. Πρεπει να είμαστε πιο συλλογικοί και να μην επιλέγουμε φθαρμένα πρόσωπα».

Από την άλλη πλευρά ο κ. Νταβανέλος υποστήριξε μία μετριοπαθέστερη λογική τονίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να είναι μια αριστερή περένθεση όπως ο Πρόντι στην Ιταλία. «Η καλύτερη συμφωνία θα είναι να υπάρξουν μικρότερα πρωτογενή πλεονάσματα και να αφήσουμε το ασφαλιστικό για το άμεσο μέλλον. Το ερώτημα είναι αν μπορούμε να κάνουμε εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη δουλειά. Πρέπει να υπάρξει σχεδιασμένη ρήξη με αυτό που μας προτείνουν, γιατί διαφορετικά θα θρυμματιστουμε και θα καταρρεύσουμε. Να αποφασίσουμε όλοι μαζί πώς θα βγούμε από την παγίδα που μας στήνουν και να θέσουμε το ερώτημα στον κόσμο», σημείωσε.

Με πληροφορίες από tovima.gr

Παλαιότερα άρθρα: