Bella Vita: Η εμπειρία μου από το Success Academy!

Διαβάστε επίσης

Γράφει η Ηλέκτρα Χατζοπούλου

Το Μάιο του 2015 ο Σωτήρης και η Μαριάνθη ιδρύουν την Effect. Ο λόγος; Απελπισμένα στελέχη ανθρώπινου δυναμικού οι οποίοι και αδυνατούσαν να βρουν τον ιδανικό υποψήφιο και απογοητευμένοι τελειόφοιτοι οι οποίοι αδυνατούσαν να βρουν την ιδανική δουλειά. Διαπιστώνετε κάποιο κενό;

Ο Σωτήρης και η Μαριάνθη σίγουρα, για αυτό ακριβώς και δημιούργησαν το Success Academy. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα 8 εβδομάδων το οποίο φροντίζει να καλύψει αυτό το κενό.

Τώρα θα μου πείτε ποια είναι η διαφορά από ένα γραφείο διασύνδεσης; Αγαπητέ αναγνώστη, δεν χρειάζεσαι 8 εβδομάδες για βρεις δουλειά, χρειάζεσαι όμως 8 εβδομάδες για να προετοιμαστείς κατάλληλα. Να αποκτήσεις τα εφόδια δηλαδή που ζητούν οι εταιρείες ώστε να λάβουν σοβαρά υπόψιν την αίτηση σου. Και όχι δεν είναι ο βαθμός του πτυχίου σου.

Σίγουρα παίζουν ρόλο τα τυπικά προσόντα αλλά όχι μόνο αυτά. Θεωρείς τον εαυτό σου team player, είσαι σίγουρος ότι έχεις ανακαλύψει τα δυνατά σου σημεία και τέλος ποια είναι η σχέση σου με τις παρουσιάσεις; Αυτά είναι μερικά μόνο από τα πράγματα που μπορεί να μάθει κάποιος στο Success Academy.

Το πρόγραμμα αυτό το παρακολούθησα τον περασμένο Νοέμβρη και μπορώ να πω ότι έμαθα ένα δυο πράγματα. Ας πούμε ότι πάντα μου άρεσε να κάνω ταξίδια και στη συνέχεια να γράφω για αυτά, αλλά μέσα από το πρόγραμμα κατάλαβα ότι θέλω να προχωρήσω αυτή μου την αγάπη ένα βήμα παραπάνω και να φτιάξω το δικό μου blog. Στο Success Academy η πρώτη δοκιμασία που μας ανέθεσαν ήταν να φτιάξουμε το δικό μας website, μου έδωσαν με λίγα λόγια το κίνητρο που ήθελα.

Στη συνέχεια το Success Academy μου πρόσφερε το κατάλληλο κύκλο επαφών τις οποίες και αξιοποίησα στη δημιουργία προφίλ εταιρειών, κάτι με το οποίο ήθελα να ασχοληθώ. Ναι, δεν σας το είπα αυτό λάθος μου. Μέσα από το Success Academy έρχεσαι σε επαφή με εταιρείες οι οποίες αναζητούν αυτή την περίοδο τον ιδανικό υποψήφιο, ο οποίος μπορεί να είσαι και εσύ. Μέχρι στιγμής λοιπόν το Success Academy μου έδωσε την κατεύθυνση που χρειαζόμουν ώστε να δώσω στα ενδιαφέροντά μου, μια περισσότερη ξεκάθαρη μορφή.

Κάτι εξίσου σημαντικό είναι ότι μέσα από το Success Academy έμαθα ποια είναι τα πραγματικά δυνατά μου σημεία και ποιες οι αδυναμίες μου. Τώρα θα μου πείτε δεν τις ήξερα; Σίγουρα, αλλά είναι διαφορετικό να ξέρεις ότι είσαι ανασταλτική και διαφορετικό να σου λέει ένας career coach ότι η σχέση σου με το time management μπορεί να αποβεί μοιραία για την επαγγελματική σου πορεία. Επίσης είναι διαφορετικό να ξέρεις ότι γράφεις ωραία και διαφορετικό να σου λένε ότι θα πλήρωναν συνδρομή για να διαβάσουν τα κείμενα σου. Με δεδομένη την αλλεργία που έχω σε οποιασδήποτε μορφής δωρεάν εργασίας, καταλαβαίνετε πόσο εκτίμησα το παραπάνω σχόλιο.

Τέλος, μέσα από το Success Academy βρήκα και δουλειά. Στα πλαίσια επέκτασης της Effect ο Σωτήρης και η Μαριάνθη αναζητούσαν ένα άτομο το οποίο θα αναλάμβανε να πει την ιστορία της εταιρείας , όπως καταλαβαίνετε έκανα αίτηση την πρώτη μέρα. Σε περίπτωση όμως που με ρωτάτε αν αυτό ήταν το πιο σημαντικό, θα σας πω όχι γιατί πήρα γνώση, κριτική και γνωριμίες που νομίζω θα με κρατήσουν για πολύ καιρό εντός παιχνιδιού.

*Οι αιτήσει για τον επόμενο κύκλο του Success Academy άνοιξαν και μπορείς να βρεις όλες τις απαραίτητες πληροφορίες εδώ! Σε περιμένουμε!

*Στην Ηλέκτρα αρέσει να ταξιδεύει και να λέει ιστορίες. Αν θέλεις να μάθεις περισσότερα για τις περιπέτειές της μπορείς να επισκεφθείς το blog της εδώ.

Παλαιότερα άρθρα: