Bella Vita – Χαμογελάστε, κάνει καλό!

bel_vit_xamogelaste
Διαβάστε επίσης

Γράφει η Ηλέκτρα Χατζοπούλου

Κανονικά αυτή τη στιγμή θα έπρεπε να γράφω για την έκθεση GR80S στην Τεχνόπολη ή για την κίνηση της Nissan να δημιουργήσει τη Generation N ή για τις εκπλήξεις που μας επιφυλάσσει η Effect τους επόμενους δύο μήνες. Όμως το σημερινό περιστατικό με έκανε να αλλάξω γνώμη.

Το πρωί της Τρίτης έμπαινα στο Ελευθέριος Βενιζέλος για το πρώτο ταξίδι του 2017 και χαμογελώντας κατευθύνθηκα προς το σημείο όπου εξυπηρετούνται οι επιβάτες της Air France και γιατί όχι, άλλωστε πήγαινα διακοπές. Το χαμόγελο καθώς και το γεγονός ότι ήμουν πολύ ευγενική εκτιμήθηκε ιδιαίτερα από την υπεύθυνη η οποία προσφέρθηκε να πάρει τη χειραποσκευή μου ως κανονική αποσκευή για να μη την κουβαλώ μαζί μου ενώ μου πρότειναν να περιμένω στο lounge της Airfrance μέχρι την ώρα της αναχώρησης μου. Καθώς έφευγα άκουσα την υπάλληλο να μου λέει “Είδατε τι μπορεί να κάνει ένα χαμόγελο;”.

Πάντα πίστευα ότι κάθε μορφή ευγένειας μπορεί να σου ανοίξει πόρτες και να σου παρουσιάσει ευκαιρίες που ίσως να μην είχες. Αλλά πέρα από αυτό το να συμπεριφέρεσαι με σεβασμό σε κάθε άτομο που έχει απέναντι σου είτε είναι σερβιτόρος, πωλητής, συνάδελφος ή απλώς και κάποιος περαστικός είναι ένδειξη παιδείας. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι recruiters πολυεθνικών όταν πρόκειται να προσλάβουν υψηλόβαθμα στελέχη επιλέγουν κάποια από τις συνεντεύξεις να γίνει σε εξωτερικό χώρο ώστε να κρίνουν και το τρόπο που συμπεριφέρονται στους σερβιτόρους του εκάστοτε καταστήματος.

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, φυσικά δεν είναι δυνατό να είμαστε πάντα πηγή θετικής ενέργειας, ειδικά αν η μέρα μας δεν έχει κυλήσει όπως την περιμέναμε. Ωστόσο το άτομο που έχουμε απέναντι μας δεν ευθύνεται για αυτό και με δεδομένο ότι ίσως έχει να καλύψει άλλες οκτώ ώρες ας μη του κάνουμε τη μέρα απαιτητικότερη από όσο είναι ήδη.

Το μάθημα της ημέρας; Χαμογελάστε, είναι τζάμπα, σας ομορφαίνει και μπορεί να σας οδηγήσει και το lounge αεροπορικής εταιρείας.

 Υ.Γ 1 Δεν λέω ότι πετυχαίνει πάντα, καθώς την ίδια μέρα έτυχε να πλακωθώ με την κοπέλα που θα μου έδινε το εισιτήριο για το κέντρο της πόλης στην οποία θα πήγαινα. Εγώ πάντως έκανα ό,τι θεωρούσα σωστό.

 Υ.Γ 2 Σε περίπτωση που αναρωτιέστε που πηγαίνω, έκλεισα τα εισιτήρια μου μέσω Air France ενώ σήμερα είναι η μέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Τόσο μυαλό έχετε για να καταλάβετε που βρίσκομαι. Την επόμενη βδομάδα θα σας έχω έτοιμο και το υλικό.

Τα λέμε την επόμενη Πέμπτη!

 

IMG_3766

Παλαιότερα άρθρα:

11 απαντήσεις στο “Bella Vita – Χαμογελάστε, κάνει καλό!”

  1. 958556 572817This Los angeles Weight Loss diet happens to be an low and flexible going on a diet application meant for usually trying to drop the weight as well within the have a considerably healthier lifetime. lose weight 268116

  2. 146809 636989Most heavy duty trailer hitches are designed utilizing cutting edge computer aided models and fatigue stress testing to ensure optimal strength. Share new discoveries together with your child and keep your child safe by purchasing the correct style for your lifestyle by following the Perfect Stroller Buyers Guideline. 401751

  3. 60488 285242His or her shape of unrealistic tats were initially threatening. Lindsay utilized gun 1st basic, whereas this girl snuck outside by printer ink dog pen. I used totally positive the all truly on the shade, with the tattoo can be taken from the body shape. make an own temporary tattoo 925971

Σχολιάστε