Βία χωρίς τέλος στη Βενεζουέλα, επίθεση της πρεσβείας στον Κυριάκο

venezouela
Διαβάστε επίσης

Ακόμα δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες στο Καράκας της Βενεζουέλας, κατά την διάρκεια μεγάλης διαδήλωσης εναντίον του καθεστώτος Μαδούρο, ανεβάζοντας έτσι τον συνολικό αριθμό των θυμάτων στους 39, μόνο τον τελευταίο μήνα.

Χιλιάδες διαδηλωτές πλημμύρισαν χθες Τετάρτη τους δρόμους της πρωτεύουσας της χώρας, κρατώντας πέτρες αλλά και ένα «νέο» όπλο, τις βόμβες «poopootov», κατά το «molotov», ενώ η πορεία ονομάστηκε «πορεία των περιττωμάτων».

Η πορεία ονομάστηκε έτσι γιατί οι διαδηλωτές κρατούσαν μπουκάλια και σακούλες γεμάτες με περιττώματα, που πετούσαν κατά των στρατιωτών που είχαν παραταχθεί για να τους σταματήσουν. Οι τελευταίοι απάντησαν με δακρυγόνα και χημικά και οι συγκρούσεις γενικεύθηκαν.

Την ίδια ώρα, αίσθηση προκαλεί η επίθεση που εξαπέλυσε μέσω Τwitter η πρεσβεία της Βενεζουέλας στην Αθήνα στον Κυριάκο Μητσοτάκη, με αφορμή σχόλιο του προέδρου της ΝΔ για την κρίση στη Βενεζουέλα και τον Μαδούρο.

Ο αρχηγός της Αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε γράψει συγκεκριμένα: «Η Ελλάδα δεν θα γίνει Βενεζουέλα του Μαδούρο. Όσο κι αν αρνείται να καταδικάσει ο κ. Τσίπρας ένα καθεστώς που σκοτώνει τους πολίτες του».

Από τον επίσημο λογαριασμό της πρεσβείας της Βενεζουέλας στην Αθήνα, ακολούθησε το παρακάτω σχόλιο στην ανάρτηση του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη: «Λυπούμαστε κ. Κυριάκο Μητσοτάκη που χρησιμοποιείτε τη Βενεζουέλα για να ασκήσετε εσωτερική πολιτική. Τη βία στη Βενεζουέλα την προκαλεί η δεξιά».

Παλαιότερα άρθρα:

Σχολιάστε