Βιομηχανία μαριχουάνας: πάνω από 250.000 εργαζόμενους μέχρι το 2020

Διαβάστε επίσης

Δημιουργία πάνω από 250.000 θέσεων εργασίας προβλέπεται να φέρει η αγορά νόμιμης μαριχουάνας μέχρι το 2020, την ίδια στιγμή που οι εργασίες σχετιζόμενες με τις κατασκευές αναμένεται να μειωθούν κατά πολύ.

Η εκτίμηση αυτή παρουσιάζει τη μαριχουάνα ως μια από τις πλέον κερδοφόρες βιομηχανίες για τις ΗΠΑ. Σύμφωνα με το Marijuana Business Daily, οι βιομηχανίες νόμιμης μαριχουάνας απασχόλησαν 100.000-150.000 εργαζόμενους τον Ιανουάριο, σε πολιτείες που νομιμοποιήθηκε.

Σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη αυτή κατέχει φυσικά η απόφαση του Προέδρου των ΗΠΑ, όπου προσδοκάται να στηρίξει με την ψήφο του το δικαίωμα τους να νομιμοποιήσουν την πολιτική τους σχετικά με τη μαριχουάνα. Ωστόσο, μέλη της Κυβέρνησης Τραμπ έχουν ήδη προβεί σε προειδοποιήσεις καταστολής. Πρόσφατη δημοσκόπηση από το Quinnipiac University φανέρωσε ότι το 93% των Αερικανών είναι υπέρ της ιατρικής χρήσης της μαριχουάνας, ενω το 71% πιστέυει ότι η Κυβέρνηση δεν πρέπει να επιβάλει τους νόμους ενάντια στην “ψυχαγωγική” χρήση της μαριχουάνας.

Παλαιότερα άρθρα: