Βούρκωσε η Ζ. Κωνσταντοπούλου λέγοντας για τα μωρά που γεννιούνται με χρέος 40.000 ευρώ

Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Την μεθεπόμενη ημέρα των εκλογών κιόλας με τις ημέρες να είναι μετρημένες για την αλλαγή σκυτάλης στην Προεδρεία της Δημοκρατίας αλλά και το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου, τη Λαϊκή Ενότητα να βρίσκεται εκτός Βουλής, η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου συγκάλεσε την επιτροπή λογιστικού ελέγχου του δημόσιου χρέους να συνεδριάσει τις επόμενες ημέρες.

Έστειλε μήνυμα με αυτό τον τρόπο η απερχόμενη Πρόεδρος της Βουλής, ότι θα είναι παρούσα στην πολιτική σκηνή, υπερασπιζόμενη το έργο που είχε αρχίσει ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Η επιτροπή αναμένεται να συνεδριάσει μέχρι και τις 25 Σεπτεμβρίου.

Εχθές μιλώντας στη συνεδρίαση της Επιτροπής η κα Κωνσταντοπούλου βούρκωσε αναφερόμενοι στα μωρά που γεννιούνται στην Ελλάδα και «από την πρώτη τους αναπνοή, έχουν χρέος 40.000 ευρώ»

Αναφέρθηκε στην αφήγηση ενός νεαρού εργαζόμενου στην επιτροπή αναφορικά με τις χώρες που μαστίζονται από χρέος.
«Όταν ξεκινούσαμε τη διαδικασία της Επιτροπής ένας νέος παιδί φοιτητής, ο Σταύρος Παπαϊωάννου, που τον γνώρισα εδώ μέσα ως έναν άνθρωπο που συμμετείχε στο κίνημα για το λογιστικό έλεγχο του χρέους και που τον κάλεσα να δουλέψει μαζί μου στην προεδρία της βουλής, έκανε μια συγκλονιστική αφήγηση. Περιέγραψε το δημόσιο χρέος και την κατάσταση των λαών που εκβιάζονται από το χρέος ως την κατάσταση κάποιου που ξυπνά και βρίσκεται στη μέση του πουθενά. Είναι σκοτάδι, είναι στο πέλαγος, σε μια βάρκα με κουπιά, δεν ξέρει πως βρέθηκε εκεί, ούτε γιατί, το μόνο ξέρει είναι ότι πρέπει να κάνει κουπί. Και είπε ο Σταύρος «τι άλλο είναι αυτό από δουλεία», είπε η κα Κωνσταντοπούλου.

Παλαιότερα άρθρα: