Βρέθηκε νεκρό δελφίνι στη Χαλκιδική

Διαβάστε επίσης

Νεκρό δελφίνι ξεβράστηκε από τη θάλασσα στην παραλία Διονυσίου της Χαλκιδικής. Το δελφίνι εντοπίστηκε από λουόμενους που βρέθηκαν στο σημείο, ενώ ειδοποιήθηκε το Λιμενικό Σώμα, προκειμένου να κινηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες για την εναπόθεση του σώματός του.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις από την ελληνική οργάνωση «Αρίων», αρμόδια για τη διάσωση, περίθαλψη και επανένταξη των κητωδών στο φυσικό περιβάλλον του, το πιο πιθανό σενάριο είναι το θηλαστικό να είναι ρινοδέλφινο, ωστόσο, τα αίτια του θανάτου δεν μπορούν να εξακριβωθούν τόσο σύντομα.

«Τα δελφίνια βγαίνουν στις παραλίες είτε επειδή είναι άρρωστα ή επειδή είναι τραυματισμένα, γι’ αυτό δεν θα πρέπει να προσπαθούμε να τα οδηγήσουμε με τη βία στα βαθιά, ούτε βέβαια να τα κακομεταχειριζόμαστε, γιατί παρατηρούνται και τέτοιες συμπεριφορές. Το σωστό είναι να ειδοποιείται το Λιμενικό και στη συνέχεια η οργάνωση «Αρίων», που είναι η μόνη αρμόδια και εξειδικευμένη σε θέματα κητωδών στην Ελλάδα», ανέφερε η βιολόγος και ωκεανογράφος, Αιμιλία Δρούγα, που αποτελεί μέλος του Αρίωνα.

Η οργάνωση έχει καταγράψει από το 2002 -έτος σύστασής της- 450 περιστατικά εκβρασμού δελφινιών και φαλαινών στις ελληνικές ακτές, ενώ σύμφωνα με την κ. Δρούγα, φέτος δυστυχώς παρατηρήθηκαν αυξημένα περιστατικά θανάτωσης νεαρών ατόμων (δελφινιών) στον Κορινθιακό Κόλπο, περιστατικά που ερμηνεύονται ως «κακή στάση ζωής».

Παλαιότερα άρθρα: