Χαρδαλιάς: Δεν κάνουμε γενικό επαναπατρισμό – Διακοπή πτήσεων από και προς Ολλανδία

Διαβάστε επίσης

Τα τελευταία στοιχεία για τα έκτακτα μέτρα βρίσκονται σε ισχύ, τους επαναπατρισμούς και τις αναστολές πτήσεων ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για την πανδημία του κορωνοϊού.

Ο κ. Χαρδαλιάς ξεκίνησε με μία εξέλιξη που όπως είπε, κάνει ευκολότερη την καθημερινότητά μας, στη δύσκολη αυτή συγκυρία. Με τη δυνατότητα που θα έχουν οι πολίτες να λαμβάνουν τις ιατρικές συνταγές στο κινητό, χωρίς να χρειάζεται να τις προσκομίζουν τυπωμένες στον φαρμακοποιό, καθώς τίθεται σε δοκιμαστική λειτουργία η εφαρμογή για την άυλη συνταγογράφηση. Ο κ. Χαρδαλιάς επισήμανε ότι η νέα διαδικασία είναι προαιρετική μέσω του gov.gr.
Όπως ανακοίνωσε ο κ. Χαρδαλιάς, από αύριο Κυριακή 29/3 στις 3 το πρωί έως τις 15/4 στις 3 το πρωί αναστέλλονται οι πτήσεις από και προς την Ολλανδία. Αλλά και τη Γερμανία που δεν έχουν προορισμό την Αθήνα.

Ως προς τους ανθρώπους που βρίσκονται στο εξωτερικό και ζητούν επαναπατρισμό τους, εξήγησε πως «δεν κάνουμε γενικό επαναπατρισμό γιατί αυτό θα ήταν ολέθριο για τη χώρα μας» και πως η διαδικασία αυτή αφορά τους ανθρώπους που έχουν «πολύ ειδικούς λόγους» να επιστρέψουν στην Ελλάδα.

Παλαιότερα άρθρα: