Χαρδαλιάς: «Όσο πιο γρήγορα εφαρμόσουμε τα μέτρα, τόσο πιο γρήγορα θα ξεπεράσουμε την κρίση»

Διαβάστε επίσης

Την ανάγκη για ένα πιο σκληρό lockdown στην Αττική υπερτόνισε στις εξαγγελίες του σήμερα ο Νίκος Χαρδαλιάς.
Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων στη συνέντευξη Τύπου που ανακοίνωσε τους νέους περιορισμούς, επισήμανε ότι όσο πιο γρήγορα υπακούσουν οι πολίτες, τόσο πιο εύκολα θα ξεπεραστεί η κρίση της πανδημίας.

Ο ίδιος είπε ότι η αύξηση των νοσηλειών στα νοσοκομεία της πρωτεύουσας και οι μεταλλάξεις του ιού οι οποίες αυξάνουν τον ρυθμό μεταδοτικότητας, ήταν τα στοιχεία που οδήγησαν την πολιτεία στο να κλείσει την Αττική.

Τα μέτρα:

– Συνεχίζει η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21:00 και τις 18:00 τα σαββατοκύριακα.

– Οι μάσκες θα είναι υποχρεωτικές σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

– Οι μετακινήσεις θα γίνονται με SMS στο 13033.

– Διαδημοτικές μετακινήσεις με τον κωδικό 6 για λόγους άσκησης δεν απαγορεύονται, παρότι αξιολογήθηκε ως μέτρο. Και θα ήταν δύσκολο να εφαρμοστεί αλλά θα ήταν κι ένα ταξικό μέτρο σε βάρος των πολιτών που ζουν σε περιοχές χωρίς πολύ πράσινο, όπως εξήγησε.

– Επίσης σε τηλεκπαίδευση μπαίνουν όλες οι βαθμίδες εκπαίδευσης. (πρωί-γυμνάσια και λύκεια, μεσημέρι-δημοτικά και νηπιαγωγεία). Σε αναστολή οι βρεφονηπιακοί σταθμοί και τηλεκπαίδευση στην τριτοβάθμια.

– Υποχρεωτική η τηλεργασία στο ανώτερο όριο που μπορεί μια επιχείρηση να δώσει αυτή τη δυνατότητα στους εργαζομένους της.

Παλαιότερα άρθρα: