Δ. Κουτσούμπας: Η έξοδος από το ευρώ δεν προσφέρει λύση προς όφελος των λαικών στρωμάτων

Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Σε ομιλία του ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε εργαζόμενους σε εταιρεία φαρμάκων μίλησε για το ενδεχόμενο εξόδου της χώρας από το ευρώ, σημειώνοντας ότι κάτι τέτοιο δεν θα έλυνε το οικονομικό πρόβλημα της χώρας προς μια κατεύθυνση θετική για το λαό.

Τον τελευταίο καιρό και με την αυξανόμενη εσωκομματική κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ, έχουν αρχίσει να ξαναβγαίνουν στην επιφάνεια οι φωνές που βλέπουν την έξοδο από την ευρωζώνη ως τη μόνη λύση. Ο γ.γ. του ΚΚΕ πήρε τις αποστάσεις του από αυτές τις απόψεις λέγοντας: «Αν βγεις μόνο από το ευρώ και δεν δεις την έξοδο για παράδειγμα από το ευρώ, την Ευρωζώνη, ως εργαλείο για να αποδεσμευτείς συνολικά από την Ε.Ε., για να κοινωνικοποιήσεις τον πλούτο που υπάρχει στη χώρα, για να έχεις εσύ τα εργαλεία στα χέρια σου, για να έχεις πραγματική εξουσία του λαού, εργατική – λαϊκή εξουσία, που θα σχεδιάσει την οικονομία, θα κατανείμει τους πόρους, θα κατανείμει το εργατικό δυναμικό και θα δώσει λύσεις παίρνοντας αυτά τα εργαλεία στα χέρια της, τότε πραγματικά θα έχεις προβλήματα, δεν θα λύσεις το ουσιαστικό πρόβλημα».

Παράλληλα ο ίδιος διαβεβαίωσε το ακροατήριό του ότι δεν φαίνεται να υπάρχει πραγματικά ενδεχόμενο εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη, αφού πρόκειται για κάτι που δεν επιθυμούν οι Ευρωπαϊκές ελίτ αλλά και η ελληνική αστική τάξη «που κατέχει την εξουσία».

«Δεν φαίνεται ως πιθανό το σενάριο αυτή τη στιγμή, διότι δεν συμφωνούν όλοι. Ούτε οι Ευρωπαίοι επί της ουσίας συμφωνούν με αυτή την εκδοχή ούτε εδώ, να το πω έτσι, η αστική τάξη που έχει την εξουσία της χώρας, η πλειοψηφία της τουλάχιστον, να το πω καλύτερα, ούτε οι Αμερικάνοι ή άλλες ισχυρές οικονομίες και δυνάμεις».

Πηγή: Αυγή

Παλαιότερα άρθρα: