Δ.Κουτσούμπας:Πραγματικά εναλλακτικά ανατρεπτικά σχέδια, υπάρχουν μόνο στην πρόταση του ΚΚΕ

Διαβάστε επίσης

«Εναλλακτικές ριζικά διαφορετικές σε όφελος του λαού, μέσα στην καπιταλιστική διαχείριση των προβλημάτων, δεν υπάρχουν. Είναι μόνον “όνειρα θερινής νυκτός”. Τα αντιλαϊκά μέτρα θα εξακολουθούν να βασιλεύουν είτε με το σημερινό ευρώ, είτε με ένα άλλο “εναλλακτικό ευρώ”. Όποιος επιδιώκει πραγματικά εναλλακτικά ανατρεπτικά σχέδια, αυτά θα τα βρει μόνο στην πολιτική πρόταση του ΚΚΕ και για τα μνημόνια και για το χρέος και για την ανάπτυξη της οικονομίας σε όφελος του λαού» τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» απαντώντας στην ερώτηση, αν μια οποιαδήποτε κυβέρνηση πρέπει να διαθέτει εναλλακτικά σχέδια.

Πρόσθεσε ότι η αναζωπύρωση της συζήτησης για το τι έγινε το 2015 «βολεύει τόσο το ΣΥΡΙΖΑ όσο και τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ-Δημοκρ. Συμπαράταξη», καθώς η αντιπαράθεση επιδιώκει να κρύψει την στρατηγική τους σύμπλευση, και ότι «ο καβγάς τους αφορά στο ποια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ή της ΝΔ και με ποιους πρόθυμους, μπορεί να εγγυηθεί την ανάκαμψη των κερδοφορίας συγκεκριμένων μονοπωλιακών ομίλων».

Αναφορικά με τον «πεσιμιστικό λήθαργο» του λαού, είπε ότι παρά τις επιφανειακές εντυπώσεις, ο λαός «δεν θα αργήσει να εκφράσει την αγανάκτηση και την οργή που τώρα σιγοβράζει και να τους πάρει όλους αμπάριζα – κυβερνήσεις σημερινές και χτεσινές, αστικά κόμματα, το ίδιο το σάπιο σύστημα της εκμετάλλευσης», καθώς και όλους όσους του δείχνουν τον δρόμο του συμβιβασμού και της μοιρολατρίας.

Είπε ότι η κυβέρνηση κοροϊδεύει με τα περί «τέλους των μνημονίων», διότι σημασία δεν έχει «αν και πότε θα τελειώσει το πρόγραμμα, αλλά τι θα γίνει με τους δεκάδες μνημονιακούς νόμους που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αλλά και με όσους κληρονόμησε και διατηρεί από τις προηγούμενες, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ».

Παλαιότερα άρθρα: