Δ. Παπαγγελόπουλος: Από την ΕΥΠ του Καραμανλή στη νέα κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ

Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Πολλά είναι τα κριτικά σχόλια για τη στελέχωση της νέας κυβέρνησης ωστόσο, κάποια πρόσωπα φαίνεται να αποτελούν μία εθνική Ελλάδος, που προϋποθέτει την αξιοποίηση ανθρώπων από άλλους χώρους.

Χαρακτηριστική τέτοια περίπτωση είναι ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος ο οποίος ήταν υφυπουργός Δικαιοσύνης στην κυβέρνηση ανασχηματισμού, υπουργός Δικαιοσύνης στην υπηρεσιακή κυβέρνηση της Βασιλικής Θάνου-Χριστοφίλου και πλέον αναλαμβάνει το δύσκολο έργο της πάταξης της διαφθοράς.

Είναι ο άνθρωπος που είναι επιφορτισμένος με την αποστολή να προχωρήσει τη Λίστα Λαγκάρντ μέχρι τέλους. Αποτελεί μάλιστα ταυτόχρονα σταθερή επιλογή του Α. Τσίπρα αλλά και προτίμηση των ΑΝΕΛ οι οποίοι τον είχαν προτείνει για πρόεδρο του ΕΣΡ.

Η εμπειρία του κ. Παπαγγελόπουλου κρατά από τη διακυβέρνηση Καραμανλή ακόμη. Έχει διατελέσει προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και εποπτεύον εισαγγελέας την δίωξη για το οργανωμένο έγκλημα. Υπήρξε προϊστάμενος της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, αλλά κατείχε και την θέση του διοικητή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ), επί Κώστα Καραμανλή.

Διετέλεσε επίσης εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης και Εκτελέσεως ποινών στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ υπηρέτησε στο προανακριτικό Τμήμα της Εισαγγελίας με αντικείμενο τη διερεύνηση σοβαρών υποθέσεων ευρύτερου ενδιαφέροντος, σύμφωνα με πληροφορίες του news247.

To βιογραφικό του ακόμη περιλαμβάνει τις θέσεις του ως προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών μεταξύ 2003-2006 και αργότερα εποπτεύων εισαγγελέας στην Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και πρόεδρος του Συμβουλίου Συντονισμού Ανάλυσης και Ερευνών. Το 2009 ανέλαβε διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, θέση στην οποία έμεινε έως και τον Οκτώβριο του ίδιου έτους, ενώ στην συνέχεια μέχρι την ανάληψη των καθηκόντων του γενικού γραμματέα του υπουργείου Δικαιοσύνης τον περασμένο Μάρτιο, δεν κατείχε δημόσια θέση.

Παλαιότερα άρθρα: