ΔΑΚΕ εναντίον Βρούτση!

Διαβάστε επίσης

Άγρια επίθεση στον Γ. Βρούτση εξαπολύει και ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ Γ. Κιουτσούκης σχετικά με τις καταγγελίες του Γ. Ρωμανιά.

Ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ επισημαίνει ότι : “εάν ισχύουν και τεκμηριώνονται οι ισχυρισμοί του Γεν. Γραμ. Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γ. Ρωμανιά σχετικά με τον τρόπο που διενεργήθηκαν οι αναλογιστικές μελέτες των Ασφαλιστικών Ταμείων με τη μη συμπερίληψη της κινητής (ομόλογα, καταθέσεις, μετοχές κ.λπ.) και ακίνητής τους περιουσίας, τότε αναμφίβολα εγείρεται ένα μείζον ηθικό, πολιτικό και πρωτίστως κοινωνικό ζήτημα”.

Και συνεχίζει : “σε αυτήν την κατεύθυνση, οφείλει ο ίδιος να παραπέμψει την υπόθεση αυτή στη Δικαιοσύνη προσκομίζοντας όλα τα αποδεικτικά στοιχεία που διαθέτει προκειμένου να λογοδοτήσουν οι πολιτικά υπεύθυνοι πρώην αρμόδιοι Υπουργοί και Γενικοί Γραμματείς της περιόδου που διεξήχθησαν οι επίμαχες μελέτες και φυσικά να λάμψει η αλήθεια”.

Για να καταλήξει: “σε κάθε περίπτωση, η εκάστοτε κυβέρνηση επιβάλλεται να γνωρίζει ότι το Ασφαλιστικό Σύστημα είναι ένας κορυφαίος θεσμός με τεράστιες κοινωνικές, οικονομικές και αναπτυξιακές διαστάσεις που εγγυάται την αλληλεγγύη των γενεών συγκεντρώνοντας τις αγωνίες του κόσμου της μισθωτής εργασίας και των παραγωγικών δυνάμεων στο σύνολό τους. Απαιτείται, λοιπόν, σοβαρότητα, υπευθυνότητα και κοινωνική ευαισθησία. Δεν χωράνε ύποπτες πρακτικές ή σκόπιμα μεθοδολογικά σφάλματα που υπονομεύουν εκ των έσω τη βιωσιμότητά και επάρκεια των Ασφαλιστικών ταμείων, ούτε φυσικά επικοινωνιακού τύπου αντιπαραθέσεις για λόγους εντυπώσεων”.

Παλαιότερα άρθρα: