Δε συμφωνεί με τον τρόπο που γίνονται οι καταγγελίες στο χώρο της τέχνης η Βάνα Μπάρμπα

Διαβάστε επίσης

Το δικό της σχόλιο για τη διάσταση που έχει πάρει το θέμα των καταγγελιών από τους ανθρώπους της τέχνης έκανε η Βάνα Μπάρμπα.

Η δημοφιλής ηθοποιός τωβν ’80s και ’90s εξέφρασε την αντίθεσή της με τα όσα συμβαίνουν και βλέπουν το φως της δημοσιότητας, επισημαίνοντας ότι αυτά τα θέματα πρέπει να τα λύνει η δικαιοσύνη.

«Είμαι με όλες τις γυναίκες που υπέστησαν σεξουαλική και ψυχολογική βία. Και όχι μόνο με τις γυναίκες του θεάτρου» είπε αρχικά.

Συνεχίζοντας, έκανε λόγο για «τρομακτικό και ανθρωποφαγικό» τρόπο που γίνονται οι καταγγελίες των συναδέλφων της, υπογραμμίζοντας ότι όποιος/όποια έχει παρενοχληθεί πρέπει να πάει άμεσα στην Δικαιοσύνη.

«Κατανοώ ότι είναι πολλά τα χρόνια που σιωπούσαν αλλά δεν συμφωνώ. Δεν ζούμε στην εποχή του εμφυλίου ούτε σε δύσκολες εποχές. Δεν γίνεται να γίνονται δίκες μέσα από τα ΜΜΕ. Δεν γίνεται το ίντερνετ να καταδικάζει, να κρίνει και να αποφασίζει ποιοι φταίνε και ποιοι όχι. Το σωστό και το θέσφατο είναι να πάνε κατευθείαν στην Δικαιοσύνη», είπε η κα. Μπάρμπα.

«Όχι στις τηλεδίκες. Λοιδορούμε ανθρώπους που δεν έχει αποδειχθεί ότι φταίνε. Αν πραγματικά φταίνε θα το κρίνει η Δικαιοσύνη. Δεν μπορεί ξαφνικά να ακούγονται ονόματα, να λοιδορούνται καριέρες, να βρίσκονται άνθρωποι στα νοσοκομεία, μόνο γιατί εμείς κάνουμε τους εισαγγελείς στην τηλεόραση και στο ίντερνετ» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την κ. Μπάρμπα ο τρόπος που γίνονται οι καταγγελίες είναι λάθος. «Λάθος ο τρόπος. Είναι ανθρωποφαγικός. Αύριο θα είμαστε κι εμείς θύματα. Γιατί δημιουργείται μια εντύπωση χωρίς να ακούσουμε την άλλη άποψη».

Ακόμα, υποστήριξε ότι δεν υπάρχει ομερτά στον χώρο της τέχνης, ενώ είπε ότι «μην είμαστε υποκριτές. Στον χώρο μας όλοι γνωρίζουμε πώς παίζεται το παιχνίδι. Οι άνθρωποι που έχουν εξουσία δεν είναι και οι καλύτεροι άνθρωποι».

Τέλος, αναφερόμενη στην καταγγελία που έγινε για τον Γιώργο Κιμούλη, σχολίασε ότι «δεν ξέραμε ότι ο Κιμούλης ήταν δύσκολος άνθρωπος; Δεν γνωρίζαμε ότι υπάρχουν δύσκολοι άνθρωποι στον χώρο μας».

Παλαιότερα άρθρα: