Δεκαεννιάχρονος κινδυνεύει με φυλάκιση για σχόλιο στο facebook!

Διαβάστε επίσης

Γράφει η Αλεξία Ζαραδούκα

Ο 19χρονος Τεξανός Justin Carter παίζοντας στον υπολογιστή του το on line παιχνίδι League of Legends, ένα παιχνίδι που είναι γνωστό για το βίαιο εικονικό περιβάλλον του, αφού ο παίχτης για να διατηρεί την παραμονή του στο παιχνίδι πρέπει με όπλα να σκοτώνει όλους τους αντιπάλους του, ανέφερε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook ότι είναι μεγάλος φαν του παιχνιδιού αυτού και βρήκε τον μπελά του!

Όταν κάποιος φίλος του από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχολίασε την δήλωση του Justin στο Facebook, λέγοντας του πως δεν πάει καλά στα μυαλά του για να του αρέσει τόσο πολύ ένα βίαιο παιχνίδι, ο 19χρονος έσπευσε να απαντήσει αστειευόμενος Ναι, είμαι πολύ πειραγμένος στο κεφάλι. Θα πυροβολήσω όλα τα παιδιά του σχολείου και θα φάω της καρδιές τους.

Όταν μια γυναίκα είδε το σχόλιο του Carter στο Facebook (ο οποίος διαμένει πολύ κοντά σε δημοτικό σχολείο) έσπευσε να ειδοποιήσει την αστυνομία. Οι αστυνομικές αρχές τον εντόπισαν άμεσα και τον συνέλαβαν ως εν δυνάμει τρομοκράτη στο σχολείο! Ο Justin θα παραμείνει στην φυλακή μέχρι την Δευτέρα ενώ αν κριθεί ένοχος και καταδικαστεί η ποινή του προβλέπεται να είναι περίπου τα 8 χρόνια φυλάκισης!

Ο πατέρας του 19χρονου Τεξανού, Τζακ Κάρτερ, έντονα διαμαρτυρόμενος για το συμβάν και την στάση των αρχών δήλωσε πως ο γιός του δεν ενημερώνεται από τα έντυπα και την τηλεόραση επομένως δεν γνωρίζει τα τρέχοντα γεγονότα περί τρομοκρατικών επιθέσεων στα σχολεία. Μάλιστα στο διαδίκτυο έχει ξεκινήσει ολόκληρη εκστρατεία απελευθέρωσης του Justin με την συλλογή υπογραφών ενώ για την προώθησή της έχουν τυπωθεί και αντίστοιχες μπλούζες οι οποίες αναγράφουν το αίτημα της απελευθέρωσης του.

Παρά το γεγονός ότι πολλοί παίχτες του συγκεκριμένου παιχνιδιού και χρήστες του Facebook έχουν στραφεί εναντίον της γυναίκας που κατήγγειλε το γεγονός, χαρακτηρίζοντάς την υστερική, η στάση της δεν θεωρείται παράλογη αφού έχει παρατηρηθεί αυξημένη επιθετικότητα των παιχτών του παιχνιδιού αυτού, ενώ τα τρομοκρατικά κρούσματα σε σχολεία από νεαρούς βρίσκονταν σε έξαρση το έτος 2012. Επιπλέον παρά το γεγονός ότι το παιχνίδι προβάλλει ιδιαιτέρως βίαιες εικόνες, θεωρείται από τους δημιουργούς του κατάλληλο και για χρήστες κάτω των 18 ετών ενώ μάλιστα στην περίπτωση που ο χρήστης σκοτώσει πολλούς αντιπάλους λαμβάνει επαίνους από τους συμπαίκτες του!!!

Παλαιότερα άρθρα: