Δεν τα κατάφερε η Μαρία Σάκκαρη στα ημιτελικά του Roland Garros

Διαβάστε επίσης

Η Μαρία Σάκκαρη έδωσε έναν εκπληκτικό αγώνα σήμερα, ο οποίος κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Ωστόσο δεν μπόρεσε τελικά να νικήσει την Κρεϊτσίκοβα και αποκλείστηκε από τον μεγάλο τελικό του Roland Garros με 2-1 σετ, παρόλο που το momentum του αγώνα ήταν σε αρκετές περιπτώσεις υπέρ της.

Στη μεγαλύτερη στιγμή της καριέρας της μέχρι την επόμενη, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια του τένις τα έδωσε όλα, πάλεψε κάθε μπαλιά. Καθώς στο τρίτο σετ δεν υπήρχε tie break, η νικήτρια έπρεπε να πάρει διαφορά δύο σετ, με την αναμέτρηση να κρατά καθηλωμένους θεατές και τηλεοπτικό κοινό και να ξεπερνά σε διάρκεια τις 3 ώρες, φθάνοντας συγκεκριμένα τις 3 ώρες και 18 λεπτά.

Ο αγώνας ανάμεσα στη Μαρία Σάκκαρη και την Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα ήταν μια τιτανομαχία: Συναρπαστικός με απίστευτες εναλλάγες και πολύ αγωνία. Ένα παιχνίδι – θρίλερ για γερά νεύρα. Και οι δύο αθλήτριες έδειχναν σε κάθε φάση πόσο πολύ ήθελαν να πάρουν την πρόκριση στον τελικό του Γαλλικού Όπεν. Το πρώτο σετ πήρε η Κρεϊτσίκοβα με 7-5 στα γκέιμ και το δεύτερο σετ η Μαρία Σάκκαρη με 6-4 στα γκέιμ. Στο τρίτο σετ νίκησε η Κρεϊτσίκοβα με 9-7 στα γκέιμ.

Οι δύο αθλήτριες έδωσαν μάχη πόντο – πόντο προκειμένου να καταφέρουν να περάσουν στον μεγάλο τελικό του Roland Garros. Η Σάκκαρη έπαιζε με δύναμη και αποφασιστικότητα, αποφεύγοντας να ανεβαίνει ψηλά στο φιλέ, την ώρα που η Κρεϊτσίκοβα υιοθέτησε ένα παιχνίδι υπομονής με πολλές μπαλιές, εξαιρετικές άμυνες και ξεκάθαρη πρόθεση να αποσυντονίσει την αντίπαλό της. Χαρακτηριστική ήταν η «λόμπα» που χρησιμοποίησε πολλάκις η αθλήτρια από την Τσεχία.

Παλαιότερα άρθρα: