Δένδιας: Για να συνεργαστούμε με το ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να συμφωνήσει με τις προτάσεις μας

Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Μάλλον ως παραφωνία ακούστηκε η δήλωση του υποψηφίου με τη Ν.Δ. Νίκου Δένδια, σε σχέση με τη γενική γραμμή που εκπέμπει προεκλογικά η Νέα Δημοκρατία αναφορικά με την μετεκλογική συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ.
Ενώ από τον Ευάγγελο ΜΕιμαράκη μέχρι το τελευταίο στέλεχος της ΝΔ επαναλαμβάνεται διακρώς η θέση ότι το καλύτερο για τη χώρα θα είναι ο μεγάλος κυβερνητικός συνασπεισμός στον οποίο θα συμμετέχουν η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Δένδιας, μιλώντας στον ρ/σ Παραπολιτικά εχθές δήλωσε ότι η Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί να προσχωρήσει προγραμματικά στις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομία και τις επενδύσεις.
Για να συνεργαστούμε με τον ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να συμφωνήσει και με τις θέσεις μας σε μία σειρά από βασικά ζητήματα, δήλωσε ο ίδιος. Τόνισε δε ότι η Ν.Δ. κατεβαίνει στις εκλογές για να τις κερδίσει «και δεν χωρά καμία άλλη σκέψη» και υπενθύμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εκείνος που «δεν δέχεται καν να συζητήσει το θέμα της συνεργασίας».

Είναι η πρώτη φορά που υποψήφιος της ΝΔ βάζει θέμα προυποθέσεων προκειμένου να συγκυβερνήσει η ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ. Το αν ήταν απλώς μία δήλωση ή τα προεόρτια μίας πιο σκληρής προεκλογικής γραμμής θα φανεί τις επόμενες ημέρες καθώς οδεύουμε προς την κάλπη.

Παλαιότερα άρθρα: